• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kış sezonuna hazırlanan esnafta hayal kırıklığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kış sezonuna hazırlık yapan Batmanlı esnaf, havaların soğumasına rağmen, bekledikleri hareketliliği bulamayınca hayal kırıklığı yaşadı. Vatandaşların soğuk havaya rağmen, alışverişe çıkmaması esnafların işini olumsuz yönde etkiliyor.

 

Batman'da kış sezonunun sönük geçmesinin işlerini olumsuz yönde etkilediğini dile getiren esnaf Yakup Tanyeli, "Eskiden Batman'ın kışı sert geçiyordu ve elbiseleri satmakta yetiştiremiyorduk. Şimdi artık kış sezonu eskisi gibi sert geçmediği için sezona hazırladığımız ürünler satılmıyor. Hava şartları 2 yıldır Batman'da çok güzel geçiyor. Geçen senelerdeki kış sezonu ile şimdiki kış sezonları arasında çok fark var. Yaklaşık yüzde 40'lık bir düşüş var. Esnaf olarak kış sezonunu yaşamıyoruz." dedi.

 

Günlerdir kış sezonu hazırlıklarını yapmalarına rağmen bekledikleri canlılığı bir türlü bulamadıklarını ifade eden bir başka esnaf Veysi Hayme ise, "Kış sezonu için tüm hazırlığımızı yapmamıza rağmen beklediğimizi bulamıyoruz. Genel olarak işlerimiz yok denilecek kadar azdır. Kışlık tüm elbise ve montları getirdik, ama işlerimiz istediğimiz gibi bir türlü olmuyor. Bazen kiramızı dahi çıkaramıyoruz. Tek beklentimiz ileri ki günlerde havaların iyice soğumasıdır." ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir