• DOLAR 34.006
  • EURO 37.511
  • ALTIN 2750.023
  • ...
Müftü Dolu: Dijital çağın tehlikeli akımına karşı gençleri kitapla buluşturuyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya İl Müftülüğüne bağlı Gençlik Merkezinin bulunduğu Necip Fazıl Parkı'nda "Geleneksel 3'üncü Kitap Okuma Şenliği" düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu'nun kitap okumaya gelen gençlere ve çocuklara hitap etmesiyle devam etti ve ardından kitap okuma etkinliğine geçildi.

Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, dijital çağın tehlikeleri ve bu tehlikelere karşı kitap okumanın ehemmiyetini, çocuklar ise kitapla buluşmanın ve okumanın sevincini İLKHA muhabirine anlattı.

"Biz kitapları gençlerle buluşturduğumuzda hem evlerinde hem okudukları yerlerde gençler kağıtla, kalemle, kitapla buluşuyorlar"

Diyanet İşleri Başkanlığı gençlik Merkezlerinin çok önemli ve değerli hizmetler sunduğuna dikkat çeken Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, "Özelde bu programımız 3 senedir geleneksel hale getirdiğimiz kitap okuma ve kitapla buluşma şenliği. Bu şenliğimizde farklı gençlik merkezlerinden belli yaştaki özellikle ortaokul ve lise çağındaki gençleri kitapla buluşturmak, belirlediğimiz bazı kitapları gençlerle buluşturarak daha önce dağıttığımız ve okuttuğumuz kitapların değerlendirmesini yapmak ve gençlerimize onların yaş ve eğitim düzeylerine uygun kitaplar hediye ederek o gençlerin kitapla buluşmasını, kitap sahibi olmasını ve kütüphanelerinde bulunmasını sağlamak. Biz kitapları gençlerle buluşturduğumuzda ve kütüphane oluşturduğumuzda hem evlerinde hem okudukları yerlerde gençler kağıtla, kalemle, kitapla buluşuyorlar" ifadelerini kullandı.

"Dijital çağın tehlikelerine karşı gençleri kitapla buluşturuyoruz"

Müftü Dolu, "Malumunuz çağımız dijital çağ. Ve benim kanaatim dijital aslında tehlikeli bir çağ. İnsanın okuduğunu zannettiği ama gerçekte okumadığı, kitapla buluştuğunu zannettiği ama gerçekte buluşmadığı, bilginin adeta kol gezdiği ancak bilginin kafaya, beyine, kalbe, gönlüne girmediği bir çağdayız. Biz bu çağa karşı mücadele ediyoruz. Yani dijital çağda kitap okumanın zorluklarını biliyoruz. Dijital çağ ne kadar çok yaygınlaşır, insanların cebine, evine, ne kadar çok girerse insanların o oranda kitaptan uzaklaştığını biliyoruz. Biz de bu tehlikeli akıma karşı gençlerimizi kağıtla, kalemle, kitapla buluşturmaya çalışıyoruz. Çok zor olduğunu bilmemize rağmen kağıttan okumanın kaliteli olduğunu daha sağlıklı bir bilgi olduğunu, daha kalıcı olduğunu biliyoruz ve gençlerimize bu anlamda özellikle kitap okumalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

"Bu etkinliklerle her yaştaki insanların kitapla tanışmasını sağlıyoruz"

Ayrıca kitap şenliğinin sadece gençlere yönelik olmadığına vurgu yapan Müftü Dolu, "Etkinliği böyle açık havada yaparak, çevredeki insanların da meraklarını uyandırmak, oraya kitaplar koyarak gelen insanların, velilerin ileri yaştaki vatandaşlarımızın orta yaştaki vatandaşlarımızın, kadın erkek bir kitapla tanışmasını sağlıyoruz. Daha da önemlisi biz burada kitap seçerken aslında gençlerimizin zihin dünyalarına uygun, geleneğimize ve örfümüze uygun, dinimize, diyanetimize uygun kitapların olmasını da özellikle önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"Günde bir sayfa dahi olsa özellikle gençlere ama genelde tüm kardeşlerimize, kitapla buluşarak okumalarını tavsiye ediyorum"

Müftü Dolu son olarak, "Sadece çocuklara değil aslında bütün topluma tavsiyemiz, şiddetle önerimiz kitapla aralarını bozmasınlar ve kitapla samimi olsunlar. Her daim ellerinde okudukları bir kitapları olsun. Günde bir sayfa dahi olsa bir kitap okumanın, bir adet haline getirilmesi ve onu düzenli bir şekilde okumanın, günde 10 sayfa bir kitap okumak demek yılda şu kadar sayfa kitap demektir. Ve insanın zihin dünyasını ufkunu açacak bir etkinliktir. Ben özellikle gençlere ama genelde tüm kardeşlerimize, vatandaşlarımıza kitapla buluşmalarını ve kitapla düzenli bir şekilde buluşarak okumalarını tavsiye ediyorum." dedi.

Şenliğe katılan Yaz Kur'an Kursu öğrencileri de hem gittikleri yaz kursları hem de kitap şenliği ile ilgili duygularını dile getirdi.

"Kitap okumanın düşüncelerini ifade etmeyi ve konuşmayı çok kolaylaştırdığını düşünüyorum"

Yaz Kur'an Kursunun çok güzel geçtiğini anlatan Elif Ebrar Durmaz, "Gençlik Merkezlerine gitmeniz olsun, hocalarımızın bizimle ilgilenmeleri olsun, ders işlemelerimiz olsun. Verimli faaliyetler yaptık. Ben çok beğendim. İlk başta ailem gelmemi istemişti. Ama burada o faaliyetler olsun ya da burada yapılan etkinlikler olsun bence çok güzeldi. Çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Bunun için müftülüğümüze bize dersi öğreten hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Buraya da kitap okuma şenliği yapıldığı için biz de kitap okumaya geldik. Gayet güzel geçti. Verilen kitaplar çok güzeldi. Kitap okumanın düşüncelerini ifade etmeyi ve konuşmayı çok kolaylaştırdığını düşünüyorum. Herkese kitap okumayı tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.  

"Burada kitap okumak çok güzel ve verilen kitapları da çok beğendim"

Yaz Kur'an Kursunda çok güzel dini bilgiler öğrendiğini ifade eden Nurahsan Bozbağ, "Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hayatını ve diğer birkaç peygamberin hayatlarını öğrendim. Benim için Yaz Kur'an Kursları çok güzel ve verimli oldu. Yani evde boş boş duracağınıza burada gelip çok güzel vakitler geçirdim. Ondan sonra kitap okumayı öğrendim. Çok fazla kitap sevmezdim ama sonradan çok sevmeye başladım. Kur'an okumayı ilerlettim. Ondan sonra hocalarımızın verdiği eğitimlerle birlikte buralara daha çok gelmek istedim. Burada kitap okumak çok güzeldi. Kitaplar da çok güzeldi, çok beğendim. Kitap okuma etkinliğini çok beğendim ve bundan sonra her zaman kitap okuyacağım" şeklinde konuştu.

Kitap okumak için şenliğe geldiğini ve arkadaşlarıyla birlikte aktiviteler yaptıklarını belirten Yusuf Özcan kitap okumayı çok sevdiğini söyledi.

"Kitap okumak zihnimizi yani hayal gücümüzü geliştirir"

Burada hem kitap okuduklarını hem de eğlendiklerini kaydeden Muhammed Şamil Herdili, "Burası bayağı güzel bir yer. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim. Arkadaşlarımızla beraber eğleniyoruz. Beraber kitap okuyoruz. Bence güzel bir yer. Herkesin gelmenizi tavsiye ederim. Çünkü kitap okumak zihnimizi yani hayal gücümüzü geliştirir. O yüzden kitap okumayı çok seviyorum" dedi.

Etkinlik, çeşitli aktivitelerin yapılması ve yapılan ikramın ardından son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir