• DOLAR 34.084
  • EURO 38.081
  • ALTIN 2834.316
  • ...
Boykot ürünlerini satmayan Vanlı esnaf: Ciromuz arttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal ordusuna destek açıklaması yapan şirketlerin ürünlerine karşı boykot her geçen gün artıyor. Van’da da boykot ürünlerini satmama kararı alan market işletmecisi Davut Olgun, diğer esnafların da siyonist işgal rejimine ait ürünleri boykot etmeleri çağrısında bulundu.

Van’ın İpekyolu ilçesi Şerefiye Mahallesi Zaferler İlkokulu karşısında bulunan Olgun Gross Market işletmecisi, 11 ayı aşkındır Filistin'de, Gazze'de soykırım uygulayan işgal rejimine direkt veya dolaylı yollardan ekonomik destek sağlayan markaları boykot kararı aldı.

Vanlı esnaf, marketin girişine "Boykotta biz de varız, 7 Ekim’den bu yana boykot ürünlerini satın almıyoruz" yazısını asarak örnek bir davranışta bulundu.

Market içinde de yerlere yapıştırılan ‘Mazlumun kanı için lütfen sen de boykot et’, ‘Boykot hayattır’, ‘Filistin’e dua et, siyonizme lanet et, yerli ürünlere davet et, israil ürünlerini boykot et’, ‘Boykot ürünü alma katillere destek olma…’, ‘Dön de bir bak Gazze’ye’ yazılı çıkartmalarla boykota dikkat çekiliyor.

Esnafın aldığı boykot kararını olumlu ve örnek teşkil etmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar ise, diğer esnaflardan da böyle bir girişim bekledikleri gibi vatandaşların da bu konuya hassasiyet göstermeleri gerektiğini söylediler.  

“Cirolarımız yüzde 25-35 aralığında arttı”

Boykot listesindeki ürünlerin satışını yapmama kararı aldığını ve alternatif ürünlerle ticaretine zarar etmeden devam ettiğini belirten işletme sahibi Davut Olgun, “7 Ekim olaylarından sonra 8 Ekim’den itibaren boykota bireysel olarak başladık. Bir hafta 10 gün sonra ülkedeki insanların bir kısmı boykota başladı. Müslümanlığımızın gereği, insanlığımızın gereği olarak bu eli kanlı katillerin en azından malını satmamakla onlara finansal olarak zarar verebileceğimizi düşündük. Kardeşlerimin yardımına bireysel olarak gidemediğim için en azından safımı belli etmek adına böyle bir yola başvurduk. Çok nadirde olsa olumsuz tepki verip umursamayan vatandaşlar oluyor. Ama genelde olumlu tepkiler var. Boykotun ülkede iyice ses getirmesinden sonra cirolarımız yüzde 25-35 aralığında arttı. Yerli ürüne talep oldu, insanlar buna önem veriyor. Şerefiye Mahallesi'nde Zaferler İlkokulu karşısında olduğumuz halde İskele’den, Bölge Hastanesinden gelen müşterilerimiz var. Boykot ürünlerini satmadığımızı duydukları için geliyorlar.” diye konuştu.

“Katliamlara bir destek de siz olmayın”

Meslektaşlarına seslenen Olgun, “Rızıklar dağıtılmıştır, bellidir. Vallahi bu eli kanlı katillerin mallarını satmasak dahi bizim rızkımız belirlenmiştir. Bir adım da biz atalım, safımızı belirleyelim. Kimin yanında olduğumuzu bilelim. Filistin’e dua edip de israil’in malını satmak insani bir duruş olmuyor. Avrupa ülkelerinde, Amerika’da öğrenciler bu kadar protestodayken, bu kadar bağırıp çağırırken, Müslümanlar sessiz kalıp hala kola satmaya veya domestos satmaya devam ediyorsa, dönüp bir düşünmesi lazım insani olarak. Çünkü Coca Cola’nın ya da Pepsi’nin destek vermiş olduğu israil, maalesef Gazze’de çocuk öldürüyor, kadın öldürüyor, insanları öldürüyor. Buna bir destek de siz olmayın.” ifadelerini kullandı.

“Yerli ürüne destek olalım”

Alternatif ürünlerin tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapan Olgun, “Bingo, bugün domestostan çok daha güzel ürünler yapıyor, yüzde yüz yerli. Peros var, ABC grupları var. Bunlar yüzde yüz yerli ürünler, ülkede üretiliyor. israil ürünlerine destek olacağımıza kendi ülkemizin ürünlerine destek olalım. Kendi ülkemizde kalsın paramız, Yahudi’ye veya başka devlete gitmesin. Yerli ürüne destek çıktığımız sürece para ülkede kalır, kalitede artar, ülkeyi de kalkındırır bizi de kalkındırır.” diye belirtti.

“Evde boykot ürünlerinin olmasına hiç gerek yok”

Olgun Gross’u tercih etmelerindeki en büyük etkenin boykot olduğunu söyleyen Kenan Özdemir, “Aylardır süren bir katliam var. Bu da öbür ürünlere teşviği azalttı. Zaten boykot ettiğimiz ürünlerdi ama şu an daha fazla üstünde duruyoruz. Dolayısıyla markette bunun üstünde durduğu için tercih ediyoruz. Hem yerli üretime destek vermiş oluyoruz hem de boykot ürünlerini satmayan marketlerde alışveriş yapmaya özen gösteriyoruz. Evde boykot ürünlerinin olmasına hiç gerek yok. Alternatif ürünler haddinden fazla var.” dedi.

“Diğer marketler de boykot malı satmamalı”

6’ncı sınıf öğrencisi Ubeyde Kervan da “Bu market boykot ürünü satmıyor onun için geliyorum. Diğer marketlerde satmamalı. Boykot ürünleri alarak iyi bir şey yapmıyoruz. Filistin’de kardeşlerimiz ölüyor, Gazze’de çocuklar açlıktan ölüyor. Boykot ürün alarak onlara yardım etmiş oluruz. Türk malı alırsak israil’e destekte bulunmayız.” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir