• DOLAR 34.055
  • EURO 37.974
  • ALTIN 2801.138
  • ...
“Kurallara uyulursa motor çok keyifli bir araçtır”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Motor kullanımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Yeditepe Motor Sporları Kulübü Başkanı Zeki Başaran, motor kullanımın çok keyifli olduğunu ancak kuralara uyulmadan kullanılırsa ölümlere yol açacağını söyledi.

Motor kullanımında yapılması gereken çok şeyin olduğunu ama ne yazık ki birçoğunu yerine getirmediğini belirten Başaran, "Motorları kullanırken ne kadar sağlıklısınız, bilinçlisiniz ve aldığınız motor uygun bir motor mu? Ekipmanınız tam mı? Eğer bu konularda bilgi sahibiyseniz, motor gerçekten çok keyifli bir araçtır. Motor insanı hür hissettiren bir araçtır. Motor, trafiğe takılmadan istediğin yere, istediğin zaman gidebildiğin bir araçtır." diye konuştu.

Kurallara uyulmasa, trafikte motorların çok tehlikeli bir araç olduğunu söyleyen Başaran, "Bu tehlikeli durum öncelikle motor kullanan vatandaşların kurallara uymadan son derece tehlikeli ve ekipmanları tam olmadan kullanmalarından kaynaklanıyor. Bunun dışında motor kazaları bir de otomobil sürücülerinin dikkatsizliğinden, sinyal vermeden şerit değiştirmeleri ve araçlarını motor kullanan vatandaşların üzerine doğru kullanmasından kaynaklanıyor. Motor kullanımının vatandaşlarımız tarafından kötü bir göz ile bakılmasının sebebi de kuryelik yapan gençlerin motorları bilinçsizce kullanmalarından kaynaklanıyor. Yaptıkları iş gereği, aldıkları malzemeleri hızlı bir şekilde teslim etmeleri gerekiyor. O yüzden son derece hızlı gidiyorlar.” dedi.

"Motor kullanırken kurallara uyulduğunda kaza yapma riski araçlara göre daha düşüktür"

Motor kullanan 10 sürücünün 9’unun koruyucu kask takmadığını belirten Başaran, "Motosiklet sürücüsü düştüğünde veya darbe aldığında zarara uğrayan doğrudan sürücü oluyor. Bilinçli bir şekilde sürüldüğü zaman inanılmaz derecede keyif alıyorsunuz. 18 yaşından itibaren ehliyetini alan herkes motosiklet sürücüsü olabilir. İlk başta dikkatini çektiğimiz gibi koruma ekipmanlarınızın tam olması, doğru motosiklet seçimi ve kurallara uyulması bu üç ana kural çok önemli. Bu kurallara uyulduğunda kaza yapma riski araçlardan daha düşük olacaktır.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir