• DOLAR 34.098
  • EURO 38.099
  • ALTIN 2874.775
  • ...
Mahmud Abbas Knesset'te bile konuşur: Çünkü...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ-   Gazze’de 10 aydır devam eden soykırımdaki pasif tutumu nedeniyle eleştirilen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bugün işgalci rejim  İsrail'in Gazze'deki soykırımını TBMM Genel Kurul kürsüsünden anlatacak.

İşgalci rejimle kurduğu ilişkiler ve  Batı Şeria’daki direnişi baltalamaya yönelik politikaları nedeniyle Filistin halkı tarafından da eleştirilen ve bu nedenle 10 yıldır seçime gitmeyen Abbas’ın,  direnişi sürdüren Hamas temsilcilerinin yerine TBMM’ye davet edilmesi tepki çekti.

Abbas, Filistin halkının menfaatine yönelik adımlara yönelik muhalefeti, Hamas’a ve direnişe karşıt tutumu nedeniyle İsrail, ABD ve Batılı ülkeler tarafından yoğun ilgi görüyor. Öyle ki İsrail’e karşı ‘dostça’ tutumu nedeniyle, Netanyahu’nun 72 kez alkışlandığı ABD Kongresinde hatta Knesset’te (İSRAİL MECLİSİ)  bile ‘direnişi durdurması için’ konuşturulabilir.

Türkiye’de Filistin’deki soykırıma somut tepki olarak Filistinli bir temsilcinin TBMM’de konuşturulması adımı terör rejimi  İsrail’in eli kanlı lideri Binyamin Netanyahu'nun, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayla gündeme geldi. Çünkü Siyonizm'in gönüllü köleleri, ortalama 50 saniyede bir oturup kalktı. Alkışı otomatiğe bağlayan güruh, 58’i ayakta olmak üzere onu 79 kez alkışladı. Soykırımcının dakikalarca ayakta alkışlandığı bir düzene karşı Türkiye,  soykırıma uğrayan Filistinlilerin temsilcisini Türkiye’de ağırlamaya yönelik bir adım attı. Bu doğrultuda kurulduğu günden bu yana işgal rejimine karşı mücadele eden, Filistinlilerin halklarını gaspçı rejimden almaya çalışan İslami Direniş Hareketi Hamas’ın lideri İsmail Heniyye gündeme geldi.

HÜDA PAR tarafından Hamas’ın şehit lideri Heniyye’nin TBMM’de konuşma yapması için davet edilmesi önerisi geldi. Bu istek sosyal medyada büyük yankı uyandırdı, destek gördü. İsmail Heniyye’nin İran’da Siyonist suikastle şehit edilmesinin ardından ise hem suikaste hem soykırıma tepki olarak Hamas liderlerinden Halid Meşal’in TBMM’ye davet edilmesine yönelik çağrı yapıldı. Ancak Türkiye, Filistin adına Hamas lideri İsmail Heniyye yerine  İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres için taziye mesajı yayınlayan ve cenaze törenine katılan Mahmud Abbas’ı temsilci olarak konuşturma kararı aldı.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili  Şehzade Demir, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Mahmud Abbas ile birlikte Halid Meşal'in de TBMM'de konuşması için çağrı yapmış, ‘’Rahmetli İsmail HENİYYE’nin TBMM genel kuruluna hitap etmesini talep etmiştik. Alçakça ve korkakça bir saldırıyla şehadete ulaşması neticesinde bu gerçekleşmedi.

HAMAS siyasi büro başkanlığına atanan Halid MEŞAL’in GAZZE halkını temsilen Mahmut Abbas ile beraber TBMM’ye davet edilerek meclise hitap etmesi yerinde olacaktır." Demişti. Ancak sadece Abbas’ın konuşmasında karar kılındı.

ABD ziyareti sırasında Arap büyükelçilerle yaptığı toplantıda, "Hamas'ı Gazze Şeridi'nde kurduğu hükümeti lağvetmeye zorlamak için Filistin yönetimi olarak 'eşi görülmemiş uygulamalar' başlattık." Diyen ve iktidarı sürecinde işgalcilerin illegal yerleşim yeri inşası  ve hak ihlallerinde sınır tanımayan bir yükselişe eriştiği Abbas, TBMM’de haklarını savunmadığı Filistinlilerin ‘yaşadığı acıyı’ anlatacak.

Gazze’deki soykırımın başından bu yana kalbi Filistinlilerle atan Türkiye halkı ve HÜDA PAR gibi duyarlı siyasi partilerin  talebi doğrultusunda soykırımın yedinci ayında işgal rejimiyle ticaret sonlandırılmış ve Güney Afrika’nın açtığı soykırım davasına müdahilik yönünde adım atılmıştı. Türkiye halkı bu kez Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde koltuğunu korumaya çalışan Mahmud Abbas yerine canlarıyla, aileleriyle, mallarıyla bedel ödeyen Filistinlilerin gerçek temsilcilerini görmek istedi ancak sonuç alınamadı…

Bunda Tıpkı İsrail gibi pasif Mahmud Abbas’ı Hamas’a tercih eden, direniş eylemlerini ‘terör’, Hamas’ı ‘terör örgütü’ olarak lanse eden, Heniyye için ilan edilen yasa karşı çıkan, Filistin sansürcüsü ınstagramı savunan CHP ve bileşenlerinin etkisi var mıdır bilinmez?

Bugün Mahmud Abbas yerine Filistin halkının gerçek temsilcileri TBMM’ye gelseydi, CHP ve bileşenleri ne yapardı? Alkış mı protesto mu? Bu yüzden Belediye başkanından gençlik kollarına kadar etiketleyen Siyonist Katz’ın umudu Abbas ve CHP…

Bu haberler de ilginizi çekebilir