• DOLAR 34.092
  • EURO 38.093
  • ALTIN 2834.938
  • ...
Gazze geçişleri, art arda 101. günde halen kapalı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

İşgal güçleri, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentini işgal etmesinden ve Refah ile Kerem Şalom sınır kapılarını kontrol altına almasından bu yana  sınır kapılarını kapattı.

Dünya Gıda Programı (WFP), yıkıcı bir işgal savaşına maruz kalan Gazze Şeridi'ndeki iki milyon Filistinlinin gıda güvensizliği konusunda uyarıda bulundu ve Gazze'ye yapılan yardım hacminin azalmasından duyduğu endişeyi dile getirdi.

BM sözcüsü Tarık Yasareviç birkaç gün önce yaptığı açıklamada, "Gazze dışında tahliye ve tıbbi bakıma ihtiyaç duyan 10.000'den fazla insan var" dedi.

Yasareviç, hasta ve yaralıların hayatlarının güvende olması için tahliye edilmek üzere Refah Sınır Kapısı'nın ve diğer sınır kapılarının yeniden açılması gerektiğini vurguladı.

Hükümet medya ofisi, Refah ve Kerem Şalom sınır kapılarının açılmasını, yardım ve malların girişini ve art arda onuncu aydır devam eden soykırım savaşının sona erdirilmesini talep etti.
Ofis, kıtlığın vatandaşların hayatlarını doğrudan tehdit ettiğine ve bunun da özellikle çocuklar arasında açlık nedeniyle ölümlerin yüksek sayısını tehdit ettiğine dikkat çekti, çünkü 3.500 çocuk yetersiz beslenme ve Gazze Şeridi'ne girmesi yasaklanan besin takviyeleri ve aşıların eksikliği nedeniyle ölümle tehdit ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir