• DOLAR 34.059
  • EURO 37.888
  • ALTIN 2801.54
  • ...
Afganistan İslam Emirliği’nden İslami sistemi 'ne pahasına olursa olsun' koruma sözü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği’nden yapılan açıklamada, "Bugünler gelinmesinde için Mücahitler ve halkımız birçok zorluğa göğüs gerdi ve Afganların cihadı, mücadelesi, sabrı ve azmi sonucunda zamanın büyük saldırgan güçleri yenildi ve Cihatçı mücadelemiz kazanıldı" denildi.

İslam Emirliği bu gün halkı ve Mücahitleri tebrik etti ve "Cihad'ın fedakarlıklarını onurlandırıyor ve bu şekilde mücadele ediyoruz" dedi.

Açıklamada, "20 yıllık kafir işgali ve buna karşı halkımızın şehitliği ve fedakarlıkları, gelecek nesillere asla unutulmaması gereken büyük bir ders bırakmıştır.

"Afganların yoğun çalışmaları sonucunda elde edilen ve Allah'ın dininin egemen olduğu, şeriatın, huzur ve güvenliğin geldiği, halkımızın sakinleştiği, ülkenin maddi ve manevi kalkınması için bir fırsat olduğu İslami sistemi hayata geçirmeye söz veriyoruz.

Açıklamada, "Onu güçlü bir şekilde korumaya ve ne pahasına olursa olsun savunmaya hazırız" denildi.

Açıklamada, İslami bir sistemin devreye sokulduğu ve yetkililerin de şeriata uyması gerektiği vurgulandı. 15 Ağustos Perşembe, IEA'nın Kabil'e gelişinin üçüncü yıldönümü olacak. O gün, 2021'de, o zamanki cumhurbaşkanı Eşref Gani bir helikoptere bindi ve ülkeden kaçtı.

Birkaç saat içinde IEA Kabil'e girdi ve 2001'de yabancı güçler tarafından devrildikten sonra kontrolü yeniden ele geçirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir