• DOLAR 33.999
  • EURO 38.077
  • ALTIN 2829.958
  • ...
İki yüzlü işgalci ABD: Yarın önemli bir gün olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

ABD, abluka altındaki Gazze’ye havadan ve karadan saldırıları devam eden Siyonist işgal rejimine toplam değeri 20 milyar doları aşan silah ve mühimmat satışına onay vermişti.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada ise, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın yaklaşık 19 milyar dolar değerinde F-15 jetleri ve ekipmanlarının yanı sıra 774 milyon dolar değerinde tank kartuşları, 60 milyon doların üzerinde patlayıcı havan kartuşları ve 583 milyon dolar değerinde ordu araçlarının satışını onayladığı belirtilmişti.

Yapılan silah yardımlarının ardından işgalci ABD'nin Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, iki yüzlülüklerini ortaya kayacak bir açıklama yaptı.

Jean-Pierre, Doha'da yarın yapılması planlanan ateşkes müzakerelerine HAMAS'ın da katılmasını beklediklerini belirterek, "Yarın önemli bir gün olacak. Ateşkesin sağlanmasını istiyoruz. Bu savaşın sona erdiğini görmek istiyoruz" dedi.

HAMAS, müzakerelere katılmayacak

HAMAS'ın yarın yapılması öngörülen esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese yönelik dolaylı müzakerelere katılmayacağı aktarıldı.

Bazı kaynaklardan aktarılan haberlere göre, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns'un bugün Katar'a gidecek.

İşgal rejimi medyasında yer alan haberlerde ise, yarın yapılacak müzakerelere Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, CIA Direktörü Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea'nın katılacağı bildirildi.

İşgalci Netanyahu, işgalci müzakere heyetiyle bir araya geldi. Öte yandan Haaretz gazetesi, Netanyahu'nun müzakereler için Katar'a gidecek işgalci heyetle bir araya geldiğini yazdı.

ABD, Mısır ve Katar, 8 Ağustos'ta yayımladıkları ortak açıklamada, işgal rejimi ve HAMAS, Gazze'de ateşkes sağlanması ve esir takası için 15 Ağustos'ta müzakerelere yeniden başlanması çağrısı yapmıştı. 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir