• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten asgari ücrete ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, siyonist terör rejiminin Gazze'de soykırıma devam ettiğini, dünyadaki birçok ülkenin bu duruma sessiz kaldığını belirtti.  İslam ülkelerinin de Gazze'de yaşananlar karşısında somut adım atmadığını ifade eden Dinç, "Ulusal menfaatlerini korumak için 10 aydır açıkça işlenen soykırım suçunu görmezden gelen ülkeler yarın bunun bedelini kendi ülkelerine yapılan saldırılarla ödeyecek." diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Gelir artışının gider artışına yenik düştüğünü belirten ve işçi sınıfının alım gücünün sıfıra indiğini ifade eden Dinç, "Acil bir şekilde maaş artışları enflasyon oranı göz önünde bulundurularak güncellenmeli. Asgari ücretin zaruri ihtiyaçları karşılayacak seviyeye çekilmesi gerekmekte." dedi.

Kredi kartı borucunu ödeyemediği için takibe düşen çok sayıda vatandaşın bulunduğunu dile getiren Dinç, kredi kartı borcunu ödeyemeyen vatandaşların, kredi kartı faizlerinin silinmesini, ana paranın ise taksitlendirilmesini istedi.

ROBLOX AÇIKLAMASI: '' YETERSİZ BİR KARAR''

Oyun platformu Roblox'a çocuk istismarına yönelik içerikler nedeniyle erişim engeli getirilmesinin geç kalınmış, doğru ancak yetersiz bir karar olduğunu belirten Dinç, Facebook ve TikTok ile ilgili de caydırıcı kararların alınmasını istedi.

''Ahlaksızlığı yaymada bir araç''

Sokak röportajlarına dikkati çeken Dinç, "Toplumsal fay hatları oluşturan, yanlı ve yanıltıcı içeriklerle toplumu manipüle eden, ahlaksızlığı yaymada bir araç olarak kullanılan sokak röportajlarına denetim yapılmalı. Sokak röportajları denetim altına alınmalı." diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir