• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Gazze'de kalıcı ateşkes ve esir takasında yeni detaylar ortaya çıktı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

METİN SON AŞAMADA!

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, siyonist rejim ile Hamas arasında kalıcı ateşkes ve esir takası için yapılan müzakerelere ilişkin hazırlanan metinde son aşamaya gelindi.

Henüz son halini almayan metne göre, taraflar arasındaki pazarlık, Hamas'ın elindeki her bir esir için 12 Filistinli mahkumun serbest bırakılması üzerinden yürütülüyor.

Siyonist rejimin kendi hapishanelerinde bulunan alıkonulmuş Filistinlileri nasıl ve neye göre serbest bırakacağı, görüşmelerin odağında yer alıyor. 30 yılın altında hapis cezası alanları bırakmayı kabul eden siyonist rejim, bu sürenin üzerinde ceza alanların serbest bırakılmasının ise kendi tasarrufunda olmasını istiyor.

MERVAN BARGUTİ DAHİL 50 İSİM!

Siyonist rejim hapishanelerinde, Filistin'in Fetih Hareketi'nin sembol liderlerinden Mervan Barguti dahil yaklaşık 50 kişinin 30 yılın üzerinde cezası bulunuyor. Siyonist rejim bu isimler üzerinde veto hakkı talep ediyor.

Hamas'ta yaklaşık 120 siyonist esirin bulunduğu tahmin ediliyor. Gazze'de, siyonist rejime karşı savaşan başka grupların da ellerinde esirlerin olduğu belirtiliyor.

Hamas'ın, son 2,5 ayda yoğunlaşan müzakere sürecinde yapıcı bir tutum sergilediği, sürecin olumlu ilerlediği ifade ediliyor.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir