• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Tansiyon tavan! Bir bölgede daha OHAL ilan edildi! Tam 117 İHA!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   Rusya sınır bölgesi Belgorod'un valisi Vyacheslav Gladkov,  bölge genelinde olağanüstü hal ilan ederek bunu Ukrayna güçlerinin devam eden saldırılarına bağladı.

Gladkov, Telegram uygulamasında yayınlanan bir videoda , "Belgorod bölgesindeki durum hala çok zor ve gergin" dedi.

Ukrayna'nın Rusya'nın Kursk bölgesinde başlattığı operasyonun üzerinden bir hafta geçerken, Rusya saldırıyı kontrol altına almak için mücadele ediyor.

Kursk bölgesine yönelik saldırı, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana Ukrayna'nın Rusya karşı başlattığı en büyük saldırı oldu ve 2022'den bu yana süren savaşta bir dönüm noktası oluşturdu. 

Ukraynalı General Oleksandr Syrskyi'ye göre Kiev, Kursk'ta yaklaşık 1.000 kilometrekarelik bir alanı kontrol ediyor. Syrskyi, söz konusu iddiayı Telegram üzerinden dile getirdi. 

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Geçen gece Kiev rejiminin uçak tipi İHA ve Toçka-U balistik füze kullanarak Rusya Federasyonu topraklarındaki tesislere yönelik terör saldırıları gerçekleştirme girişimi sırasında, görev başındaki hava savunma sistemleri 4 taktik füze ve 117 uçak tipi İHA imha etti” ifadesine yer verildi.

37 İHA ve dört balistik füzesinin Kursk bölgesinde, 37 İHA’nın daha Voronej bölgesinde engellendiği kaydedilen açıklamada, “Belgorod bölgesinde 17, Nijniy Novgorod bölgesinde 11, Volgograd bölgesinde 9, Bryansk bölgesinde 3, Oryol bölgesinde 2 ve Rostov bölgesinde 1 İHA imha edildi” dendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir