• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Tatvanlı kadınlar Hz. Hüseyin`i andı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Umut Der Kadın Kolları Başkanı, dernek binasında Kerbela`da şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınları için anma etkinliği düzenleyerek aşure dağıttı.

Hz. Hüseyin`i anma etkinliği Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mevlit ile devam etti. Mevlitten sonra Umut Der Kadın Kolları Başkanı Hatice Nurduhan bir konuşma yaptı.

Nurduhan, yaptığı konuşmada günümüzde mazlumların her gününün Kerbela olduğunu vurgulayarak, Adem Peygamber`in tövbesinin kabulü, Nuh`un tufandan kurtulup gemisinin Cudi Dağı`na oturması, İbrahim Peygamber`in Nemrut`un ateşinden kurtulması, Musa Peygamber`in Firavun`un zulmünden kurtulması ve Firavun`un boğularak ölümü, Yakup Peygamber`in oğlu Yusuf`a kavuşması, Eyüp Peygamber`in hastalıklarının iyileşmesi gibi birtakım önemli hadiselerin bu günde gerçekleştiğini söyledi.

Nurduhan konuşmanın devamında ise, Hz Hüseyin`in Kerbela faciasında hunharca şehit edilmesiyle aşure, yeni bir boyut kazanmıştır. Kerbela faciası daha önce aşure ile ilgili birçok anlam ve anlayışları gölgede bırakmıştır. Artık aşure denilince akla ilk gelen Hz. Hüseyin şahadeti ve Kerbela faciasıdır." şeklinde konuştu.

Etkinlikte sık sık tekbirler ve salâvatlar çekildiği görülürken, ilahi ve ezgilerin okunması duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Akşam ezanının okunmasıyla birlikte iftar yemeği verilip aşure dağıtıldı.

Program yapılan dua ile son buldu. (Menderes Beysülen-İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir