Giydiği elbisede necasetin tam olarak nerede olduğunu bilmeyen kimse namazını nasıl kılar?
Fetva Kurulu "Elbiseye necasetin bulaştığı kesin olarak biliniyor ama yeri bulunamıyorsa namaz için elbisenin değiştirilmesi veya yıkanması gerekir." diye belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Giydiği elbisede necasetin tam olarak nerede olduğunu bilmeyen kimse namazını nasıl kılar?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Elbise ve bedene veya namaz kılınan yere necasetin bulaştığıyla ilgili kesin bilgi olmayıp sadece şüphe varsa daima bulaşmadığı esas alınır. Zira asıl olan, ilgili yerlerin temiz olduğudur (Şirbînî, el-İknâ, I, 99). Elbiseye necasetin bulaştığı kesin olarak biliniyor ama yeri bulunamıyorsa namaz için elbisenin değiştirilmesi veya yıkanması gerekir. Namaz kılınan yer bir kişinin sığabileceği kadar dar olup necasetin nereye bulaştığı bilinmezse mahallin tamamı yıkanmalıdır. Yer genişse kişi dilediği kısımda namazını kılabilir. Ancak içtihat edip yani alametlere dayanarak necis yeri tespit etmek için çaba harcadıktan sonra kendi zannına göre temiz olan yeri belirlemesi daha iyi olur (Bâişen, Büşrâ’l-Kerîm, s.253-254)." (İLKHA)