• DOLAR 34.12
  • EURO 38.141
  • ALTIN 2871.62
  • ...
Batı Şeria'da direniş eylemi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş - Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Azzun beldesi yakınlarında bir işgal askeri kontrol noktasına ateş eden Filistinli Davud ile işgal askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada, Davud’un şehit edildiği ve cesedinde el konulduğu bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, işgal ordusuna bağlı Sivil İşler İdaresinin aktardığı bilgiye göre, Kalkiliya kentine bağlı Azzun beldesinde Filistinli bir gencin işgal askerleri tarafından şehit edildiği belirtildi.

Açıklamada, Filistinlinin 18 yaşındaki Tarık Ziyad Davud olduğu ifade edildi.

işgal rejiminin sözde Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X’teki hesabından yaptığı açıklamada, Kalkiliya kentinde bir Filistinlinin bir İsrail vatandaşını silahla ateş ederek yaraladığını iddia etti.

Adraee, yaralanan işgal vatandaşının hastaneye kaldırıldığını, saldırıyı gerçekleştirdiği öne sürülen Filistinlinin işgal askerleri tarafından şehit edildiği açıklandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana işgal askerleri ile Filistin topraklarını gasbeden işgalcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 623’e yükseldi.


İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir