• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yahudi Yerleşimci Mescid-i Aksa`ya Baskın Düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Onlarca Yahudi yerleşimci bugün işgal polisi ve istihbarat görevlilerinin yoğun güvenlik tedbirleri altında El-Mağaribe Kapısı`ndan girerek Mescid-i Aksa`ya baskın düzenledi.
 
El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 60`tan fazla Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa`ya girerek avlusunda dolaştığını, grubun çoğunluğunu İsrail iç istihbarat birimi "Şabak" üyelerinin oluşturduğunu söyledi.
 
İstihbarat görevlilerinin El-Mervani Mescidi ile Kubbetu`s-Sahra Mescidi`ne girdiğini bildiren El-Aksa Müessesesi, Mescid-i Aksa`da nöbet tutanlar, ilim öğrencileri ve Filistinli cemaatin baskına tepki gösterdiğini belirtti.
 
Bildiride, Yahudilere Mescid-i Aksa`da ayin izni verilmesi çağrıları arasında işgal yönetiminin baskınlarla bu kutsal mekanda emrivâki oluşturmaya çalıştığı ifade edilerek önümüzdeki günlerin Mescid-i Aksa için çok daha zor geçeceği, sözde heykel örgütlerinin 28 Kasım`a denk genel ve Yahudilerce kutsal sayılan Hanuka (Işık Bayramı) vesilesiyle Mescid-i Aksa`ya daha geniş katılımlı baskınlar düzenlemek için hazırlık yaptığı kaydedildi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir