• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
11 Nisan tartışmaları eyleme dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - 11 Nisan Stadyumu yıkıldıktan sonra ne olacağı konusundaki belirsizlik birçok tartışmayı beraberinde getirdi. Birçok STK temsilcisi, 11 Nisan alanına AVM yapılmasına karşı çıkarken, 11 Nisan alanının 14 Kasım'da satılacağının açıklanması bu tartışmaları daha da alevlendirdi.


TMMOB İKK Temsilciliğine bağlı üyeler, Topçu Meydanı'nda bir araya gelerek 11 Nisan alanına kadar yürüyüş yaparak basın açıklaması yaptı.


Basın açıklamasını TMMOB İKK Temsilcisi Ruken Okyayçiçek okudu.


Okyayçiçek yaptıkları mücadeleye farklı anlamlar katan çevrelere seslenerek şöyle konuştu, "Bizim derdimiz şehrimizle ilgili alınmış ve yanlış olduğuna inandığımız bir kararı düzeltme çabasıdır. Kaldı ki tüm Türkiye'de buna benzer yanlış kararlar da veriliyorsa insanların tepkilerinin de benzemesi doğaldır." dedi.


AVM birçok sorunu beraberinde getirecek
Şanlıurfa için planlanan 11 Nisan projesinin kendilerini endişelendirdiğini belirten Okyayçiçek, şehir merkezine yapılması planlanan AVM'nin gerek Abide Kavşağına gerekse şehir merkezine akan ana ve tali yollar da trafiğin tıkanmasına sebep olacağını söyledi.


11 Nisan sürecinin yasalara ve hukuka uygun olup olmadığının araştırılmasını istediklerini dile getiren Okyayçiçiek, "Henüz mahkeme süreci tamamlanmamış bu alanın satışa çıkarılması hukuka uygun mudur? Biz 11 Nisan'da AVM ve otoparka karşıyız, bu alanın satılmasına karşıyız." diye konuştu.


Grup daha sonra sessizce dağıldı. (Osman Gülebak/Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir