• DOLAR 34.103
  • EURO 38.146
  • ALTIN 2875.028
  • ...
Siyonist çeteden bir vahşi katliam daha SABAH NAMAZI KILARKEN VURULDULAR!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, işgalci çete ordusu, Gazze'nin doğusundaki Ed-Derac Mahallesi'nde yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırı düzenledi.

Binlerce kişinin sığındığı okulda yerinden edilenlerin sabah namazını kıldığı sırada gerçekleşen saldırıda en az 110 kişi şehid olurken, onlarca kişi ise yaralandı.

SİYONİSTLERDEN PİS BİR YALAN: HAMAS'IN KARARGAHI!...

Yerel kaynaklar, cesetlerin saldırı nedeniyle parçalandığını ve çıkan yangın nedeniyle yandığını kaydetti. Sivil savunma ekiplerinin etrafa dağılan ceset parçalarını toplamakta güçlük çektiği belirtildi.

İşgalci çete ordusu ise Hava Kuvvetlerinin, HAMAS'ın karargah olarak kullandığı Tabiin Okulunu bombaladığını duyurdu.

KATLİAMDAN israil İŞGALİ VE AMERİKAN YÖNETİMİ SORUMLU

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, " israil işgal ordusu Gazze'deki Al-Tabiin Okulu'nda 100'den fazla şehit ve onlarca yaralının olduğu katliamı açıkça soykırım ve etnik temizlik suçu çerçevesinde gerçekleştirmektedir. İşgal ordusu sabah namazı kılan mültecileri doğrudan bombalaması şehit sayısının hızla artmasına neden oldu. Katliamın dehşeti ve şehit sayısının çokluğu nedeniyle sağlık ekipleri, sivil savunma, yardım ve acil durum ekipleri şu ana kadar şehitlerin tamamını çıkaramadı." denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İşgalcilerin işlediği bu korkunç katliamı en güçlü şekilde kınıyor ve tüm dünyayı kınamaya çağırıyoruz. Bu katliamdan tamamen israil işgalini ve Amerikan yönetimini sorumlu tutuyoruz. Gazze Şeridi'nde sivillere ve yerinden edilmiş kişilere yönelik soykırım ve etnik temizlik suçunun durdurulması ve Gazze Şeridi'nde akan kanın durdurulması için uluslararası toplum ile uluslararası kuruluşlara işgale baskı yapma çağrısında bulunuyoruz."

GAZZE'DEKİ SİVİL SAVUNMA: “BU ZULÜM NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?”

Gazze Şeridi'ndeki Filistin Sivil Savunma Birimi, olayla ilgili basın açıklamasında bulundu.

Yaşanan katliamın Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere ve sığınma merkezlerinde bulunan yerinden edilmişlere yönelik insanlık dışı ihlallerin ve katliamların bir devamı olduğunu söyleyen Gazze'deki Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, işgalci çetenin okula saldırısında üst katta kadınlar ve çocukların, alt katta ise yerinden edilmişlerin namaz kıldığı iki katı doğrudan hedef aldığını aktardı.

İşgalci çete ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında mülteci kamplarını hedef almayı artırdığını dile getiren Basal, işgalci çetenin ağustos ayının başından bu yana, 13 sığınma merkezini, çadırları ve okulları hedef aldığını ifade etti.

“Bizler, Sivil Savunma Birimi olarak, bu sabah şehit olan onlarca kişinin naaşı önünde, dünyayı bu katliamları durdurmak ve sivillere yönelik bu saldırıları sonlandırmak için acil müdahaleye çağırıyoruz. Kadınlar, küçük çocuklar ve bebeklerin barındığı sığınma merkezlerine yönelik bu saldırıların ne kadar daha süreceğini soruyoruz.” şeklinde konuşan Mahmud Basal, “israil işgalinin insan hakları ve uluslararası hukuku ihlalleri ne zamana kadar devam edecek?” diye sözlerine ekledi. Kaynak: AA

HAMAS’tan soykırıma karşı

İslam ülkelerine "Acil eylem" çağrısı

Siyonist işgal rejiminin Ek-Tabiin Katliamı'na karşı İslam ülkelerine ve uluslararası topluma çağrıda bulunan HAMAS, silahsız sivillere karşı iğrenç bir katliam gerçekleştirildiğini belirtti.

HABER MERKEZİ

ABD'nin bu suçların tamamına ortak olduğunu belirten HAMAS, Al-Daraj mahallesindeki Ek-Tabiin Katliamı, ABD yönetiminin suçlara ortak olduğu, Filistin halkına karşı gerçekleştirilen siyonist Nazi soykırımının bir devamı olduğu vurgulandı.

HAMAS'tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla. Al-Daraj Mahallesi'ndeki Ek-Tabiin Katliamı, ABD yönetiminin suçlara ortak olduğu halkımıza karşı gerçekleştirilen siyonist Nazi soykırımının bir devamıdır. Gazze Şehri'nin merkezindeki Al-Daraj Mahallesi'ndeki Et-Tabiin Okulu'ndaki katliam, Gazze Şeridi'nde yeni Naziler tarafından işlenen, savaş tarihinde eşi benzeri görülmemiş suç ve katliam serisinin tehlikeli bir tırmanışını işaret eden korkunç bir suçtur. Nazi işgal ordusunun, şafak namazı sırasında yerinden edilmiş insanlarla dolu bir okulu hedef alarak barışçıl ve silahsız sivillere karşı işlediği bu iğrenç katliam, masum siviller arasında 100'den fazla şehit ve onlarca yaralıya yol açtı ve cesetleri kömürleşmiş kalıntılar olarak etrafa saçıldı. siyonist hükümetin Filistin halkına karşı devam eden soykırım savaşını, yerinden edilmiş kişilerin merkezlerinde ve yerleşim bölgelerinde savunmasız sivilleri tekrar tekrar ve sistematik bir şekilde hedef alarak ve onlara karşı en vahşi suçları işleyerek açık bir şekilde teyit ediyor."

"ACİL EYLEM" ÇAĞRISI

İslam ülkelerine ve uluslararası topluma "Acil eylem" çağrısında bulunulan HAMAS açıklamasında, "Düşman ordusu, sivilleri, okulları, hastaneleri ve yerinden edilmiş kişilerin kamplarını hedef almak için bahaneler üretiyor; bunların hepsi de suçlarını haklı çıkarmak için uydurulmuş zayıf bahaneler ve ifşa edilmiş yalanlar. HAMAS Hareketi olarak, siyonist suçların ve Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde savunmasız sivillere yönelik yaygın ihlallerin tırmanmasının, siyonist aşırılıkçıların hükümetine ve terörist ordusuna, suçlarını örtbas ederek ve doğrudan onlara her türlü siyasi ve askeri desteği sağlayan Amerikan himayesi olmadan, devam etmeyeceğini teyit ediyoruz. Bu da ABD'yi bu suçlara tamamen ortak kılıyor. Arap ve İslam ülkelerimizi ve uluslararası toplumu sorumluluklarını yerine getirmeye ve bu katliamları ve silahsız halkımıza ve ailelerimize yönelik artan Siyonist saldırganlığı durdurmak için acil eylemde bulunmaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

HAMAS’tan siyonist çapulcuya cevap

Direniş Asla Sivillerin Arasına Karışmaz

HAMAS Siyasi Büro üyesi İzzet el-Rişk, işgal ordusunun sığındıkları yerlerde yerinden edilenlere karşı işlediği suçları haklı çıkarmak için yalanlar uydurduğunu belirterek direnişin, sivillerin arasına karışmamak konusunda katı bir politikası olduğunu vurguladı.   

HABER MERKEZİ

İşgalci çetenin katliamı savunmak için, bölgede silahlı direnişçilerin olduğu yönündeki yalanına tepki gösteren HAMAS Siyasi Büro üyesi Rişk, işgal ordusunun iddia ettiği gibi silahlı direnişçilerin okulda olmadığını söyledi.

Rişk, direnişin tüm gruplar arasında "sivilleri israil saldırılarından korumak için onların arasına karışmamak" yönünde kabul görmüş ve katı bir politikasının olduğuna dikkat çekerek, "İşgalin okulları, hastaneleri ve yerinden edilmiş kişilerin çadırlarını bombalamaya yönelik bahanelerinin tümü, suçlarını haklı çıkarmaya yönelik mesnetsiz ve apaçık yalanlardır." dedi.

Rişk, Gazze'deki Tabiin Okulu katliamının ve işgal ordusunun ibadet eden kalabalıkları ve savunmasız sivilleri hedef almasının bir soykırım suçu ve tehlikeli bir tırmanış olduğunu vurguladı.

Suçlu düşman ordusunun, "siviller arasındaki kayıpları azaltmak için araçlara başvurduğu ve bunu yapmak için akıllı silahlar kullandığı" yönündeki iddialarına dikkat çeken Rişk, Bu, dünyanın aklını küçümsemekten başka bir şey değil, çünkü 100 şehidin ve onlarca yaralının tamamı sivildir ve aralarında tek bir savaşçı bile yoktur. Eğer bunlar Amerikan akıllı silahlarıysa ve bu kadar çok sivili öldürüyorlarsa; bu, bu ordunun ve liderlerinin ne kadar aptal olduğunu, silahlarının kör olduğunu ve akıllı olmadığını gösteriyor."  ifadelerini kullandı.

İşgal ordusu, Gazze'deki yerinden edilmiş insanların sığındığı okulları ve barınakları hedef alan sistematik bir politika izliyor.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi'nin verilerine göre, son katliamla birlikte 7 Ekim'den bu yan hedef alınan okul ve sığınak sayısı 173'e ulaştı. Bu katliamlardaki şehit sayısı da 1050 şehidi aştı. (İLKHA)

İslami Cihad:

Tam Teşekküllü Bir Savaş Suçu

Filistin İslami Cihad Hareketi, işgalcilerin Gazze'deki Et-Tabiin okulunda ibadet eden Filistinlileri hedef almasının tam teşekküllü bir savaş suçu olduğunu belirtti.

HABER MERKEZİ

Filistin İslami Cihad Hareketi, saldırıyı kınayarak, işgalcilerin sivilleri, kadınları ve çocukları katletmeyi hedeflediğini belirtti.

Filistin İslami Cihad Hareketi, "Bu korkunç katliamı gerçekleştirmek için sabah namazı vaktinin seçilmesi, düşmanın çocuklar ve yaşlılar da dahil olmak üzere mümkün olduğu kadar çok sivili öldürmeyi amaçladığını kanıtlıyor." denildi. (İLKHA)

Ensarullah Hareketi:

Bu Katliam ABD'nin Tam Desteğiyle İşlendi

Yemen Askeri Sözcüsü Tümgeneral Yahya Seri, işgalcilerin bu sabah namazında Filistinlere yönelik gerçekleştirdiği soykırımı kınadı.

HABER MERKEZİ

Yemen Askeri Sözcüsü Tümgeneral Yahya Seri, "Bu siyonist faşizmi de şiddetle kınadığımız gibi ABD'nin Gazze halkına yönelik soykırımın devamı konusunda işgalci çete'ye tam desteğini sürdürmesini de kınıyoruz." dedi.

İşgalcilerin vahşi bir suç işlediğini belirten Seri, "işgalci çete'nin cani rejimi, ABD'nin tam desteğiyle, Gazze şehrinin merkezindeki bir okulda sabah namazı sırasında Filistinli mültecilere karşı vahşi bir suç işledi." ifadesini kullandı. (İLKHA)

Euro-Med:

Okulların vurulması

Gazze'yi boşaltma planının parçası

FİLİSTİN

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), siyonist rejimin Gazze'de sığınmacılar için barınma merkezleri olarak kullanılan okulları bombalama politikasını yoğunlaştırdığını ve bu saldırılarda yüzlerce kişinin öldüğünü veya yaralandığını açıkladı.

HABER MERKEZİ

Euro-Mediterranean (Avrupa-Akdeniz) İnsan Hakları Gözlemevi, yaptığı açıklamada, işgal uçaklarının sekiz gün içinde Gazze'de binlerce sığınmacının barındığı 9 okulu doğrudan bombaladığını ve bu okulları içindekilerin üzerine yıkarak 79 Filistinlinin ölümüne ve çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 143 kişinin yaralanmasına neden olduğunu, ayrıca halen enkaz altında olan ve uygun kurtarma ekipmanları olmadığı için çıkarılamayan birçok kişinin bulunduğunu belirtti.

Gözlemevi, okulların bombalanmasının ve içindekilerle birlikte yok edilmesinin herhangi bir askeri gereklilikle açıklanamayacağını ve bu saldırıların hiçbir haklı gerekçesi olmadığını belirtti. İşgal ordusunun her seferinde bir askeri veya siyasi eylemciyi hedef aldığını iddia ederek bu saldırıları savunmaya çalıştığını, ancak bu iddiaların doğrulanmadığını vurguladı.

Gözlemevi, sahadaki ekibinin yaptığı ilk araştırmalara göre, işgal ordusunun kalan barınma merkezlerini yok ederek Filistinlileri kalan az sayıdaki barınma yerlerinden yoksun bırakmayı amaçladığını, bu merkezlerin yıkılmasının, son 10 ayda sistematik olarak evlerin ve kamuya ait tesislerin tahrip edilmesinin devamı niteliğinde olduğunu belirtti.

Gözlemevi, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki sivil tesisleri bombalamaktan ve toplu katliamlar gerçekleştirmekten hiç vazgeçmediğini ve bu eylemlerin savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar teşkil ettiğini ifade etti. (İLKHA)

Mısır ve Ürdün'den

Et-Tabiin katliamı için kınama

Mısır ve Ürdün Dışişleri Bakanlıkları, işgalcilerin Gazze'deki Et-Tabiin Okulu'nda kalan Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliamı kınadılar.

HABER MERKEZİ

İşgalcilerin Gazze'deki Et-Tabiin Okulu'nda kalan Filistinlilere yönelik sabah namazında gerçekleştirdiği ve 100'den fazla kişinin şehid olduğu katliama tepkiler geliyor.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gazze'de ateşkes sağlamaya yönelik çabalar yoğunlaştığında savunmasız sivillere karşı işlenen suçlar, işgalci çete tarafında savaşı sona erdirme yönünde siyasi irade eksikliğinin kesin kanıtıdır." denildi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı ise, "Et-Tabiin Okulu katliamı, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir ve sivillerin ve barınma merkezlerinin sistematik olarak hedef alınmasının yoğunlaştırılmasıdır." (İLKHA)

Siyonist Soykırım Duyulmasın Diye       

2 GAZETECİ DAHA KATLEDİLDİ!

Siyonist soykırım ordusunun Gazze’de düzenlediği saldırılarda 2 Filistinli gazeteci daha şehid olurken; Gazze’deki soykırımın sesi olan gazetecilerin katliamında şehid sayısı 168’e yükseldi.

GAZZE

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, işgalci çetenin saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'nde öldürülen gazetecilere ilişkin bilgi verildi.

Açıklamaya göre, işgalci çete ordusunun Gazze'ye düzenlediği saldırılarda, Filistin Televizyonunda çalışan Temim Ahmed Ebu Muammer ile El-Aksa Kanalı çalışanı Abdullah Mahir es-Susi isimli gazeteciler yaşamlarını yitirdi.

Filistinli gazetecilerin hedef alınması ve öldürülmesinin kınandığı açıklamada, uluslararası toplum ve örgütlerden " işgalci çetenin devam eden suçlarından dolayı uluslararası mahkemelerde yargılanması, soykırım suçunu, katliamı ve gazetecilere yönelik suikastları durdurması için işgalci çeteye baskı yapılması" istendi.

Böylelikle 7 Ekim 2023'ten bu yana işgalci çete ordusunun saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde katledilen gazetecilerin sayısı 168'e yükseldi. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir