• DOLAR 34.028
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2740.67
  • ...
Umut Kervanı, Afganistan'daki sel felaketinden etkilenen bölgeye yardım eli uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 20 gün önce meydana gelen doğal afetler, bölgede büyük bir yıkıma yol açmış, 170 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuş ve birçok ailenin evi hasar almıştı. Felaketin ardından bölgeye giden Umut Kervanı, gıda, kırmızı et ve nakdi yardımlar dağıtarak, mağduriyet yaşayan halka destek oldu.

Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ve ekibi, yardım dağıtımının ardından felaketten etkilenen aileleri ziyaret etti. Kurtaran, bölgedeki acıları paylaşmak ve maddi yardımlarda bulunmak amacıyla gerçekleştirdikleri ziyaretler sırasında, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi ve desteklerini iletti. Ziyaret sırasında, felaketin etkilediği ailelerle birebir görüşmeler yapıldı ve onların ihtiyaçlarına yönelik yardımlar sağlandı.

Umut Kervanı olarak dünyanın dört bir tarafında yardıma muhtaç insanların yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Kurtaran, “Bu tür afetlerde, mağdur olan kardeşlerimizin yanında olmak bizim insani görevimizdir. Umut Kervanı olarak, nerede bir ihtiyaç varsa oraya gitmekten ve yaraları sarmaktan asla geri durmayacağız," dedi.

Bölgedeki halk, Umut Kervanı'nın desteğini minnetle karşılarken, yapılan yardımlar sayesinde zor günlerinde yalnız olmadıklarını bir kez daha hissettiklerini dile getirdi.

"Türkiye'deki hayırseverlerimize teşekkür ediyorum, çok anlamlı bir hayra vesile oldular"

Burada bulunan her bir kardeşimizin ayrı ayrı acı bir hikâyesi olduğuna dikkat çeken Kurtaran, "Kimi kardeşimiz selden etkilenmiş, evi yıkılmış, sular altında kalmış ve ailesinden şehit olanlar var. Kimi kardeşlerimiz de Ruslarla olan mücadelede yaralanmış, esir düşmüş, böylesine acı dolu hikâyelerle karşılaştık. Rabbim kendilerine yardımcı olsun. Türkiye'deki hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Çok güzel ve anlamlı bir hayra vesile oldular. Rabbim onlara kat kat mükâfat versin. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. İnşallah evleri en kısa sürede yeniden yapılır," temennisinde bulundu.

"Hayatım boyunca çok zorluk çektim"

Sel felaketinin ne kadar çetin ve yıkıcı olduğuna dikkat çeken Abdurrazık Ğanmir, "Kim kardeşlerini düşünüp hizmet için buralara geliyorsa Allah ondan razı olsun, onu cennetine koysun ve güç versin. Ben hayatım boyunca çok zorluk çektim. Umut Kervanı olarak öyle bir iyilik yaptınız ki Allah da size iyilik yapılmasını nasip etsin," duasında bulundu.

"Fırtına geldiğinde dükkân yıkıldı ve babamla birlikte 4 kişi şehit oldu"

Çok büyük ve şiddetli bir fırtına yaşadıklarını ve evlerinin yıkıldığını ifade eden Harun Nasrallah, "Babam da şehit oldu. O anda evde değildi. Fırtına yaklaşırken bir dükkâna sığındı, oraya 3 kişi daha sığınmıştı. Fırtına geldiğinde dükkân yıkıldı ve babamla birlikte 4 kişi şehit oldu," şeklinde yaşadığı acıyı paylaştı.

"Asla yıkılmaz dediğimiz 110 yıllık ağaç evimizin üzerine devrildi"

"O gün, ilahi takdir olarak, gökyüzünde kara bulutlar vardı," diyen Şerifullah Metin, "Ben evde oturuyordum, evimizin yanında 110 yıllık bir ağaç vardı. Kimse bu ağacın devrileceğini tahmin etmiyordu ama fırtına o kadar şiddetliydi ki ağaç evimizin üzerine devrildi. 3 yaşındaki yeğenim altında kaldı. Önce onu dışarıda zannettik ama meğer toprağın altında kalmış. O kadar çok yaralı vardı ki yeğenimi fark edemedik. Çok üzgünüm," ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir