• DOLAR 34.028
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2740.67
  • ...
Bakan Memişoğlu'dan organ bağışı çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi. İlk olarak Malatya Valiliğini ziyaret eden Bakan Memişoğlu, daha sonra sağlık merkezlerini ziyaret ederek incelemelerde bulunduktan sonra Battalgazi Devlet Hastanesine geçti.

Burada düzenlenen İl Değerlendirme Toplantısı'nda ildeki yetkililerden sağlık yatırımları ve sağlık hizmetleri hakkında detaylı bilgi alan Bakan Memişoğlu, ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Önceliklerinin birinci seviye sağlık hizmetlerini güçlendirmek olduğunu söyleyen Bakan Memişoğlu, deprem bölgesi Malatya'da sağlık hizmetlerinin aksamadan tam kapasite ile sunulduğunu kaydetti.

"Organlarını özellikle bağışlamamız gerektiğini toplumun bilmesi gerek"

Bakan Memişoğlu, "Malatya, sağlık hizmeti anlamında bölgenin en önemli şehirlerinden bir tanesi. Deprem öncesindeki hizmetlerini tam kapasiteli yeniden sunabilir hale gelmiş, İnşallah biz buraya daha da çok katkı vereceğiz. Sadece Türkiye'nin değil dünyanın en önemli karaciğer nakil merkezlerinden bir tanesi burada. Bugün dünyanın en büyük karaciğer nakil merkezlerinden bir tanesi ve Türkiye'deki 1600-1700 bandında olan karaciğer nakillerinin yaklaşık 300'ünü en az senede yapabilen bir merkez ve enstitü. Birçok insan yetiştirdi. Bugün eğer Türkiye'de senede 1700-1800 bandında karaciğer nakillerine yetiştiysek, buradaki yetişen insanların büyük emeği var. Onun için onlara minnetlerimi arz ediyorum huzurunuzda. Nakille ilgili bir şey söyleyeceğim. Organ bağışlamamız gerektiğini toplumun bilmesi gerek. Onun için canlıdan değil, kadavretik dediğimiz ölülerimizden böbrek ve karaciğerlerini bağışlamalarını ve bu şekilde birçok insanın hayatını kurtarmasını istiyoruz" dedi.

"Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesini, şehir hastanesi haline getirmek için uğraşacağız"

Önceliklerinin birinci seviye sağlık hizmetlerini güçlendirmek olduğunu belirten Bakan Memişoğlu, "Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanemizin yakınında yeni bir ek binayla hizmeti büyütmeye çalışacağız ve orayı şehir hastanesi haline getirmek için uğraşacağız. Bunun yanında da depremlerde yıkılmış veya ihtiyacı olan birinci basamak aile sağlığı merkezlerimizden, projelerimizden 20 tanesini Malatya'da gerçekleştireceğiz. En az bir tanesi dört birimli olacak şekilde aile sağlığı merkezlerimizi kuvvetlendireceğiz. Bizim en önemli amacımız birinci seviye sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve önemsemek" diye belirtti.

"Sağlık alanında, toplumun farkındalığını artırmaya çalışıyoruz"

Bakan Memişoğlu, "Bugün çok güzel bir yere gittik. Sağlıklı hayat merkezinde hastanede olan her şey var ve mahallemizde evde ücretsiz hizmet verebiliyorlar. O konuda da toplumun farkındalığını artırmaya çalışıyoruz. Hastaneye gitmeden aile hekiminizden veya sağlıklı hayat merkezlerinden birçok hizmeti alabiliyorsunuz. Çok güzel bir hizmet var hekim hemşire ve bütün sağlık çalışanları gerçekten büyük özveriyle çalışıyor. Türkiye'nin sağlık hizmetinin dünyanın en iyi sağlık hizmeti olmasını sağlatan bu arkadaşlara ben minnetlerimizi huzurlarınızda arz ediyorum. Bunun yanında alt yapısıyla hizmetiyle özverisiyle sağlık hizmetinin sadece hizmet değil aynı zamanda bilimini de üretmesini istiyoruz, teknolojisini de üretmesi için çaba harcıyoruz. İnşallah bunları da başaracağız" dedi.  (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir