• DOLAR 34.089
  • EURO 37.652
  • ALTIN 2743.38
  • ...
Adana Peygamber Sevdalıları: İşgal rejimi ve ABD, büyük bir savaş hazırlığı içinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Basın açıklamasına; Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı Derneği, MEKTEB, Peygamber Sevdalıları Derneği'nin yanı sıra, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, il teşkilat üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Program, Fethullah Beyazçiçek'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Mavi Marmara Gazisi Metin Yıldırım kısa bir selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Mavi Marmara gazisi Yıldırım, selamlama konuşmasında yaşanan zulme ve Müslümanların içerisinde bulunduğu imtihanlara değinerek sergilemeleri gereken tutumlardan bahsetti.

"Başarılı olabilmek için birliğimizi ve beraberliğimizi yeniden sağlamalıyız"

Mavi Marmara gazisi Metin Yıldırım, Kur'an-ı Kerim'den alıntı yaparak, "Ey iman edenler, siz kendinize bakın; eğer siz doğru yoldaysanız, sapan size zarar veremez." dedi. Ancak, yıllardır düşmanların Müslümanlara zarar verdiğini ve Müslümanların parçalandığını belirtti. "Bizim aramızdaki bağlar koparılmış ve bu çokluk içinde etkisiz hale gelmiş durumdayız. Başarılı olabilmek için birliğimizi ve beraberliğimizi yeniden sağlamalıyız." şeklinde konuştu.

"Kendimizi gözden geçirmemiz gerekiyor"

İşgal rejiminin Gazze'de uyguladığı zulmü eleştiren Yıldırım, "Tarihte böyle bir zulüm örneği görmedim. israil, Gazze'deki kardeşlerimize her türlü rezilliği yaşatıyor ve bu durum Müslümanları harekete geçirmiyor" dedi.

Yıldırım, "Dünya sevgisi ve tutkusu bizleri zayıf bırakıyor. Firavun bile kadınları sağ bırakırken, israil ayrım gözetmeksizin herkesi hedef alıyor." ifadelerini kullandı. Metin Yıldırım, büyük bir imtihanla karşı karşıya olduklarını ve bu imtihanı nasıl vereceğimizi düşünmemiz gerektiğini belirterek, "Kendimizi gözden geçirmemiz gerekiyor." dedi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş ise, ABD'nin bölgedeki gerilimi arttırmaya çalıştığını, bu yüzden de bölge ülkelerinin teyakkuzda olmaları gerektiği uyarısında bulundu.

"ABD'nin desteklediği işgal rejimi, Filistin'de soykırımı genişletiyor"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş, ABD öncülüğündeki işgal rejiminin Filistin'deki soykırımı genişlettiğini belirtti:

"Filistin'deki şehitlerimize ve direniş kahramanlarına selam gönderiyoruz. ABD'nin desteklediği işgal rejimi, Gazze'den Batı Şeria, Lübnan ve Yemen'e kadar genişleyen bir soykırım gerçekleştiriyor."

"İşgal rejimi ve ABD, büyük bir savaş hazırlığı içinde"

Erkuş, işgal rejiminin ve ABD'nin büyük bir savaş hazırlığı içinde olduğunu vurgulayarak, "30 Temmuz'da Lübnan'daki Fuad Şükür ve 31 Temmuz'da Tahran'daki HAMAS lideri İsmail Heniyye'ye düzenlenen suikastlar, Mısır'daki ateşkes görüşmelerine büyük zarar verdi. Bu suikastlar, işgal rejiminin ve ABD'nin bölgesel gerilimi artırmak ve daha büyük bir savaş ortamı yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği hamlelerdir." dedi.

"İşgal rejiminin askeri yığınakları, Müslümanlara karşı saldırı hazırlığıdır"

İşgal rejiminin askeri yığınaklarının Müslümanlara karşı geniş çaplı bir saldırının işareti olduğunu söyleyen Erkuş, "İşgal rejiminin Akdeniz ve diğer denizlerdeki askeri yığınakları, sadece Filistin'i değil, tüm İslam coğrafyasını hedef alacak şekilde genişletilmektedir. Bu durum, bölgedeki askeri gerilimin arttığını ve yeni saldırı planlarının devreye sokulduğunu gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

"Yahya Sinvar'ın liderliği, direnişi güçlendirecektir"

Yeni HAMAS lideri Yahya Sinvar'ın direnişi güçlendireceğine olan inancını dile getiren Erkuş, "Sinvar'ın liderliği, işgalcilerin direniş karşısında daha da sarsılmasını sağlayacak ve direnişin güçlenmesine katkıda bulunacaktır. Sinvar'ın geçmişteki mücadeleci geçmişi, bu süreçte büyük bir avantaj sağlayacaktır." dedi.

Son olarak, Erkuş, direniş gruplarının askeri, ekonomik ve siyasi olarak desteklenmesinin önemine vurgu yaparak, "Direnişin başarısı, Allah'ın rahmeti ve bereketiyle mümkün olacaktır. Tüm müminlerin ve direnişçilerin üzerine Allah'ın rahmeti ve bereketi olsun." temennisinde bulundu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir