• DOLAR 34.089
  • EURO 37.652
  • ALTIN 2743.38
  • ...
"Çocuklarımızı teknolojinin zararlarından koruma gayretindeyiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat depremi ardından hızlı bir şekilde toparlanmaya çalıştıklarını dile getiren Delice, "Malumunuz büyük bir felaketi henüz atlattık. Felaket sonrası en hızlı toparlanan birimlerin başında  gelen gençlik çalışmaları hızla yoluna devam ediyor.

Bizim amacımız burada çocuklarımızı teknolojinin zararlı taraflarından korumak, daha çok kitap okumaya yönelmek, daha fazla bedensel aktivitelerin olduğu alanlarda  Peygamber Efendimizin sünneti doğrultusunda yetişmelerini sağlamaktır. Günlük Kur'an-ı Kerim eğitiminden sonra çocukları sosyal aktivilerle hayata bağlamaya çalışıyoruz." dedi.

"Sahabeleri rol model alıyoruz"

Fatma Delice

Günümüz gençlerine sahabeyi örnek alacak bir eğitim vermeye çalıştıklarını dil getiren Delice, "Biz şunun farkındayız; gençliğine sahip çıkmayan devletler geleceği olmayan devletlerdir. Gençlerimiz bizim he şeyimizdir. Peygamber Efendimizin hayatını kendimize rehber ediniyoruz. O'nun hayatına baktığımızda henüz genç yaşta sahabilerin varlığını geçlerimize anlatıyor ve hayatımıza rol model olarak onları alıyoruz. Diyanet Gençlik Merkezi Peygamber Efendimizin açtığı yolda gençlerimizi yürütmeyi hedefliyor. Erkam bin Erkam olacak gençler yetiştirme gayretindeyiz. İslam üzerine bir hayat yaşayan vatanına, milletine faydalı; annesine, babasına faydalı insanlığa faydalı, modern teknolojiyi faydalı şekilde kullanan, okuyan, araştıran, yazan, problemler kaşısın da çözüm üreten gençler yetiştirme gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Telefon ve tabletten uzak durup aslında sosyal hayatı daha da tanımış oluyoruz"

Zeynep Çalış

Gençlik merkezinde eğitim almaya geldiğini dile getiren Zeynep Çalış, "Biz burada Kur'an-ı Kerim okuyoruz, namaz kılıyoruz, çeşitli oyunlar oynuyoruz. El işi derslerimiz var. buraya gelince telefon ve tabletten uzak durup aslında sosyal hayatı daha da tanımış oluyoruz. Sosyal arkadaşlıklar kurmuş oluyoruz. Hafta kısa olsa da yine de arkadaşlıklarımız çok iyidir. Kur'an-ı Kerim okurken tecvitli okumak ve tecvitsiz okumanın farkını gördüm. Arkadaşlarımın buraya gelmesini isterim." şeklinde konuştu.

"Burası ilim, irfan öğrendiğimiz bir mekandır"

Gülsima Nazlı Yaldız

Gülsima Nazlı Yaldız, "Yaz tatilinde zamanımızı boşa harcamak yerine Amine Hatun Gençlik Merkezine geldim. Burası ilim, irfan öğrendiğimiz bir mekandır. Hocalarımız bizimle çok güzel ilgileniyorlar. Burada Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Burada farklı etikliklerle kendimizi geliştiriyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir