• DOLAR 34.092
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2743.688
  • ...
Şehit ve yaralıların yüzde 70'i çocuk ve kadınlardan oluşuyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Vakıf Genel Müdürü Uday Abu Karsh, Ramallah kentinde düzenlediği basın toplantısında, raporun özellikle kadınların gerçekliğini izlediğini, Filistin halkının yaşamının birçok yönüne odaklandığını ve Filistinli kadınların çektiği bir dizi psikolojik ve sosyal değişkene ışık tuttuğunu söyledi.

Ankete katılanların% 88'inin tuvaletlere sınırlı ve aralıklı erişimi olduğunu,% 70'inden fazlasının yeterli duşlara erişimi olmadığını, kronik hastalıklardan mustarip olduğunu ve  hijyen araçlarının eksikliğini de sözlerine ekledi.

Aile reisinin şehadeti ışığında birçok kadının ailelerini geçindirmekten sorumlu hale geldiğine dikkat çekti ve kadınların %40'ı bazen günlük yemek alıyor, %29'u ise günlük yemek almıyor.

Tekrarlanan yerinden edilme dalgalarının ve aşırı kalabalık ve kompakt çadırlarda yaşamanın bir sonucu olarak kadınların% 78'i için mahremiyet eksikliği olduğuna dikkat çekti.

Gazze Şeridi'ndeki kadınların sağlık sistemini tehdit eden yakacak odun yakıtı emisyonlarına maruz kaldıkları için kadınların yakıt kaynağı sağlamaktan sorumlu olduğu on binlerce ailenin olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir