• DOLAR 34.086
  • EURO 37.693
  • ALTIN 2742.93
  • ...
Gazze soykırımı 308. gününde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

Sağlık Bakanlığı  yaptığı açıklamada, işgal saldırısında katledilenlerin sayısının 7 ekimden bu yana 39.699 şehit ve 91.722 yaralıya yükseldiğini duyurdu.

Son saatlerde sahada yaşanan en belirgin gelişmeleri izleyen işgalciler, Gazze Şeridi'ndeki birkaç ayrı bölgeyi bombalamaya ve yok etmeye devam etti.

Gazze Şehri ve kuzey Gazze Şeridi'nde, işgal rejiminin Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampında Huwaila ailesine ait bir evi hedef alması sonucu çok sayıda sivil yaralandı.

İşgal rejimin topçusu, Gazze'nin kuzey ve doğusunda mermi ve işaret fişeği bombaları attı.

Merkez vilayette basın kaynakları, Nuseyrat'ın batısındaki işgal hedefinde 4 şehit düştüğünü, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Mağhazi kampında ise iki kişinin şehit düştüğünü bildirdi.

İşgal savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat mülteci kampının batısında Matar ailesine ait bir evi bombalaması sonucu dört kişi şehit oldu, diğerleri yaralandı.

İşgalciler, Gazze Şeridi'nin merkezindeki El Mağhazi mülteci kampının kuzey girişindeki tarım arazilerini de bombaladı. Han Yunus'ta işgal topçusu, kentin doğusundaki El Avda okullarının çevresini hedef aldı ve işgal tankları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeydoğusundaki El Karara kasabasına yaptıkları saldırı sırasında yoğun bir şekilde ateş açtı.

Refah'ta işgal topçusu kentin farklı bölgelerini bombaladı ve işgal ordusu Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın batısındaki konut binalarını havaya uçurdu

Bu haberler de ilginizi çekebilir