• DOLAR 34.101
  • EURO 38.129
  • ALTIN 2834.13
  • ...
Venezuela'dan, seçim sonuçlarını tanımayan Şili Devlet Başkanı Boric'e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gil, sosyal medya hesabı X platformundan yaptığı paylaşımda, Boric'in Venezuela'yı hedef alan sözlerini eleştirerek onu ve Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei'yi diktatör Augusto Pinochet'e benzetti.

Boric'in Venezuela'ya ilişkin sözlerinin "kabul edilemez" olduğunu belirten Gil, "Maskesi kesinlikle düştü. Pinochet ve darbeci kalıntıları ortaya çıktı." ifadesini kullandı.

Şili Devlet Başkanı Boric dün ülkesinde basına yaptığı açıklamada, Venezuela Ulusal Seçim Konseyinin (CNE) bildirdiği sonuçların "şüpheli" olduğundan kuşku duymadıklarını ve Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun zaferini bu haliyle tanımayacaklarını duyurmuştu.

Venezuela hükümeti, devlet başkanı seçimine ilişkin açıklamaları nedeniyle 30 Temmuz'da Şili'den ülkedeki diplomatik personelini "derhal" çekmesini istemişti.

Maduro, 3. kez kazanmıştı

Venezuela Seçim Konseyinin 29 Temmuz'da duyurduğu sonuçlara göre, Devlet Başkanı Maduro yüzde 51,20 ile devlet başkanı seçimini 3. kez kazanmıştı.

Muhalefet koalisyonu adayı Edmundo Gonzalez ve muhalif lider Maria Corina Machado ise seçim sonuçlarını reddettiklerini açıklamıştı. AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir