• DOLAR 34.116
  • EURO 38.077
  • ALTIN 2867.862
  • ...
Eski Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi: 'Amacım Trump'ın bir daha Beyaz Saray'a girmemesi'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

ABD, 5 Kasım'da gerçekleşecek kıran kırana bir seçime hazırlanıyor. Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin yeniden adayı olan Donald Trump ile Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in arasında çekişmeli bir seçim yaşanacağı düşünülüyor.

Kamala Harris, ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle yarışa girdi ve Demokrat Parti'nin 2024 seçimlerine giden yol haritasında Temsilciler Meclisi'nin eski başkanı Nancy Pelosi'nin ise Demokrat Parti üzerindeki etkisi hissediliyor.

Biden, son ana kadar adaylıktan çekilme planı olmadığını söylemişti, ancak Biden'ı yarıştan çekilmesi için ikna eden isim büyük oranda Pelosi oldu. Pelosi, Donald Trump'ın bir kez daha ABD Başkanı olarak seçilmesinin önüne geçmek için çalıştığını ve "Bunu mümkün olan en nazik şekilde nasıl söyleyebilirim: Hayatımın amacı, bir daha onun asla Beyaz Saray'a adım atmaması" dedi.

Pelosi, Biden'ın adaylıktan çekildiği bu çalkantılı dönemde onunla yaptığı görüşüp görüşmediğine ilişkin soruları yanıtlamayı defalarca kez reddetti ve Biden yarıştan çekildiğinden beri ikisi hiç konuşmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir