• DOLAR 34.077
  • EURO 37.654
  • ALTIN 2747.277
  • ...
Afganistan İslam Emirliği, 14 Batı ülkesindeki Afgan misyonlarında konsolosluk hizmetlerini askıya aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Afganistan İslam Emirliği (IEA) Dışişleri Bakanlığı, 14 Batı ülkesindeki Afgan misyonlarının konsolosluk hizmetlerinin geçersiz olduğunu ilan etti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, bu misyonlardaki hizmetlerin askıya alınmasının 30 Temmuz 2024'ten itibaren geçerli olduğunu söyledi.

İlgili ülkeler Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Belçika, İsviçre, Avusturya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Polonya, İsveç, Norveç, Kanada, Avustralya ve Almanya'da Bonn ve Berlin şehirlerinde iki ülkedir.

Açıklamada, kapanmanın gerekçeleri olarak yolsuzluk, şeffaflık eksikliği ve bakanlıkla koordinasyon sağlanmadığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, bunun diğerlerinin yanı sıra tapu, ciro, NOC, pasaport, pasaport uzatma ve vize verilmesini etkilediğini söyledi.

Bakanlık, duyurunun ardından verilen tüm pasaport uzatmalarının geçersiz olacağını söyledi. Ancak, duyurudan önce verilen, Afganistan'a veya üçüncü bir ülkeye seyahat etmek için kullanılan ve 30 Temmuz'dan önce giriş/çıkış damgası olan vizeler geçerli kabul edilir.

Ayrıca 30 Temmuz'dan sonra verilen vizeler de geçersizdir.

Etkilenen 14 ülkedeki misyonlar tarafından verilen vizeleri olan ve şu anda Afganistan'da bulunan yolcular, vizeleri süresince ülkede kalabilirler.

Ancak ülkeyi terk ettikten sonra aynı vizeyle Afganistan'a geri dönemeyecekler.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir