• DOLAR 34.094
  • EURO 37.699
  • ALTIN 2746.934
  • ...
Umut Kervanı'ndan Afganistan'da örnek yardım çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam Emirliği, şehit aileleri için 200 dönümlük bir arazi üzerine kurulu bir köy inşa etti. Bu köyde 24 ev, 1 cami ve bir sağlık merkezi bulunuyor. Umut Kervanı, bu yeni yerleşim alanında şehit ailelerinin barınma ve sağlık gibi temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik desteğini sürdürüyor.

Umut Kervanı, Afganistan'daki şehit mücahitlerin ailelerine yönelik yaptığı yardımlarla dikkat çekiyor. Hayırseverlerin desteğiyle gerçekleştirilen adak ve akika kurbanı bağışları, büyük bir özenle Melekdin beldesindeki Darusselam Yetim Köyü sakinlerine ve Poliçerhi bölgesindeki yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. Umut Kervanı’nın bu dağıtımları, ailelerin et ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra onlara moral ve umut veriyor.

Bağışçılar ve gönüllülerden Umut Kervanı'na büyük destek

Umut Kervanı’nın bu anlamlı çalışması, hayırsever bağışçılar ve gönüllülerin büyük katkılarıyla gerçekleşti. Yapılan yardımlar, Afganistan'daki zor durumdaki ailelere ulaştırıldı. Umut Kervanı, sadece et yardımı değil, ailelerin diğer ihtiyaçlarına yönelik destek de sağladı.

"Melekdin bölgesindeki "Darusselam Yetim Köyü" bizi çok duygulandırdı"

Afganistan'daki çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiğini ifade eden Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Daha önce Afganistan'ın Gazne şehrine bağlı Melekdin beldesine gittik. Orada yardım çalışmalarımız olmuştu, hayırseverlerimizin bize bağışladığı adak ve akika kurbanlarını kestik ve bize verilen vekaleti yerine getirip inşallah bize bağışladıkları kurban etlerini paketleyerek yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağız. Bizi çok duygulandıran Gazne şehrinin Melekdin bölgesindeki 'Darusselam Yetim Köyü' oldu. Köye yerleştirilen ailelerin tamamı Emperyalist ABD'ye karşı savaşmış şehitlerin aileleriydi. Onlara kurban etlerini ulaştırdık." ifadelerini kullandı.

Afganistan'daki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermenin, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmenin çok değerli olduğunu ifade eden Kurtaran, "Bu tür dayanışma örneklerinin artarak devam etmesi için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Afganistan İslam Emirliği'nin şehit ailelerine özel bir köy inşa ettiğini belirten Kurtaran, "200 dönüm üzerinde rahat edebilecekleri bahçeli 24cköy evi, bir cami ve bir sağlık kompleksi bulunuyor. O köyde inşallah yaşamlarını idame edecekler. Bizler yardım yapıyoruz ama bunu fazlasıyla hak ediyorlar. Hayırseverlerimizin bize bağışlamış oldukları bağışları bir köprü vazifesi görerek, kendilerine ulaştırdık. Yetim aileler hayırseverlere dua ediyorlardı. Rabbim kesmiş olduğunuz kurbanları katında kabul etsin, hem bu dünyada hem de ahiret hayatında iyilik nasip etsin. Hayırseverler bu noktada bize destek versinler. Birçok ailenin durumu iyi değil, kırmızı ete ulaşamıyorlar. Kestiğimiz kurbanların yetim ailelere ulaşması çok önemli." diye belirtti.

Umut Kervanı'nın gelecek hedefleri daha çok aileye ulaşmak

Afganistan'da Umut Kervanı’nın gerçekleştirdiği bu yardım faaliyetlerinin işgal ve savaşın yarattığı olumsuz etkileri bir nebze olsun hafifletmeyi amaçladığına dikkat çeken Kurtaran, "Şehit mücahitlerin ailelerine yönelik yapılan bu yardımlar, toplumsal dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerinden birini oluşturuyor. Umut Kervanı, hayırseverlerin destekleriyle daha birçok ailenin yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Bu konuda hayırseverlerin desteğini bekliyoruz." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir