• DOLAR 34.094
  • EURO 37.699
  • ALTIN 2746.934
  • ...
HAMAS hareketinin lideri olarak Sinvar'ın seçilmesi yaygın bir memnuniyetle karşılanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Cihad Hareketi, HAMAS, şehit Komutan İsmail Heniyye'nin yerine siyasi büro başkanlığına Komutan Yahya Sinvar'ı seçtiği için tebrik etti.

Hareket, Hamas hareketinin iç istişarelerde bulunma ve şehit lider İsmail Heniyye suikastının ardından siyasi büro başkanlığındaki boşluğu bu düzeyde doldurmasının büyük bir başarı olduğuna dikkat çekti.

İslami Cihad, Sinvar'ın seçilmesinin, HAMAS'ın siyonist işgaline hâlâ güçlü ve bir arada olduğu ve imha savaşına rağmen yapısından hiçbir şeyin zarar görmediği yönünde güçlü bir mesaj verdiğini kaydetti.

Hareket, "Komutan Yahya Sinvar'a ve HAMAS hareketindeki kardeşlerimize, Filistin halkının kurtuluşu, geri dönüşü ve işgali yenme hedeflerine ulaşma yolunda ilerlemelerinde başarılar diliyoruz." dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: HAMAS büyük sıkıntının üstesinden gelmeyi başardı

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, siyasi büro başkanlığına komutan lider Yahya Sinvar'ın seçilmesinden ötürü HAMAS'ı tebrik etti.

Cephe, HAMAS'ın lider İsmail Heniyye'nin şehadetinin getirdiği çile ve büyük yaranın üstesinden gelebileceğine ve onun yolunu ve tüm şehit liderlerin yolunu devam ettirebileceğine olan güvenini bildirdi.

"Sinvar'ın seçilmesi siyonist düşmanın kötü planlarına büyük bir darbedir"

Filistin'deki direniş komitelerinin liderliği de HAMAS'ı, hareketin başına büyük lider Yahya Sinvar'ı seçerek istişarelerinin zirveye ulaşmasından dolayı tebrik etti.

Komite, mücahit lider Yahya Sinvar'ın en iyi selefinin en iyi halefi olduğunu vurguladı ve kendisine başarılar diledi.

Yahya Sinvar'ın liderliğe seçilmesinin, siyonist düşmanın kötü planlarına büyük bir darbe olduğuna dikkat çeken Komite, HAMAS hareketi ve öncüsü Komutan Sinvar liderliğindeki Filistin direnişinin, tüm şehitlerin kanına ve halkın fedakarlığına sadık kalacağını ve Filistinlilerin haklarına, ilkelerine bağlılığın sembolü olacağına vurgu yaptı.

İhvan'dan tebrik

Müslüman Kardeşler (İhvan) ise Sinvar'ın HAMAS hareketinin lideri olarak seçilmesini memnuniyetle karşılayarak, Filistin halkının topraklarını savunma ve onu işgalden kurtarma hakkını destekleme konusunda sağlam tutumlarını yinelediklerini bildirdi.

İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir