• DOLAR 34.073
  • EURO 37.675
  • ALTIN 2746.228
  • ...
Ensarullah, işgalci ABD'nin savaş gemisini vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş - Seri, 3 askeri operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Seri, Yaptıkları operasyonlardan ikisinin ABD savaş gemisine olduğunu duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri'nden Üç Askeri Operasyon

Yemen Ensarullah Hareketi Silahlı Kuvvetleri, Filistin halkının mücadelesine destek ve Amerikan-İngiliz saldırılarına yanıt olarak üç askeri operasyon gerçekleştirdi.

Seri, Kızıldeniz'de "Contship Ono" adlı gemi, işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal ettiği için balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını belirtti.

Seri, ayrıca Aden Körfezi'nde "USS Cole" ve balistik füzelerle "USS Laboon" adlı Amerikan destroyerleri hedef alındı. Yemen Silahlı Kuvvetleri, Amerikan askeri hareketlerini İsrail'e destek olarak değerlendiriyor ve Arap ile İslam dünyasını bu hareketleri kınamaya çağırıyor. Operasyonlar, Filistin'e yönelik saldırılar durdurulup Gazze'deki kuşatma kaldırılana kadar devam edeceğini vurguladı.

Yemen Ensarullah Hareketinin Silahlı Kuvvetleri'nin Askeri Sözcüsü Yahya Seri şu açıklamayı yaptı:

"üç askeri operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlardan biri, sahibi olan şirketin işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal etmesi nedeniyle Kızıldeniz'de ki "Contship Ono" adlı gemiyi hedef almıştır. Diğer iki operasyon ise Amerikan destroyerlerini hedef almıştır.

Bu operasyonlar sonucunda, destroyerler füzeler ve insansız hava araçlarına karşı tam bir savunma yapamamış ve birçok füze ve insansız hava aracı hedeflerini başarıyla vurmuştur."

Bu haberler de ilginizi çekebilir