• DOLAR 34.091
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2747.887
  • ...
İran, Heniyye suikastını İngiltere ve Avusturya ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Kani, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ve Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg ile yaptığı iki ayrı telefon görüşmesinde, işgal rejiminin Batı Asya'daki "saldırgan eylemlerini" kınadı ve son bölgesel gelişmeleri ele aldı.

Lammy ile konuşmasıda işgalci rejimin "saldırganlık ve terör eylemlerinin" bölgedeki istikrarsızlığın nedeni olduğunu belirten Kani, işgalin bu tür eylemlerinin son örneklerinin geçen hafta Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ve İran topraklarına düzenlediği saldırılar olduğunu, ülkenin resmi konuğu olan Heniyye'yi bu saldırılarda katlettiğini kaydetti.

Kani, işgalin Heniyye suikastı "suçunun" ardından Avrupa ülkelerinin, işgal rejiminin bu eylemini kınamaktan bile kaçındığını kaydetti.

Bakıri Kani,Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin işgal rejimine karşı görevini yerine getirmesini engelleyen ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin, siyonist rejimin "kötü niyetli eylemlerinden" de sorumlu olduğunu söyledi.

İngiliz Dışişleri Bakanı Lammy ise Heniyye suikastının Gazze'de ateşkes sağlanmasında "geri adım" olduğunu söyledi. İran'ı "kendini kontrol etmeye" çağıran Lammy, tarafların aksi yönde hareket etmesi halinde "felaket" sonuçların ortaya çıkacağını ve bunun da kimsenin çıkarına olmayacağını söyledi.

Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg ile görüşmesinde Kani, "israilin HAMAS liderini öldürerek İran'ın ulusal egemenliğini ve güvenliğini ihlal ettiğini" belirterek, bazı Avrupa ülkelerinin işgal rejiminin "terörist eylemleri" karşısında sessiz kalmasının, "israili bölgede gerginliği ve istikrarsızlığı artırmaya devam etmesi yönünde cesaretlendirdiğini" söyledi.

Schallenberg ise Batı Asya'daki durumun kötüleşmesinden endişe duyduğunu belirterek, Avusturya'nın tüm tarafları itidal göstermeye çağırdığını ve gerginliği azaltmak için tüm diplomatik kapasitelerin kullanılmasının gerekliliğini vurguladığını söyledi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir