• DOLAR 34.104
  • EURO 37.692
  • ALTIN 2746.98
  • ...
DSÖ'den Gazze'deki sivillere ilişkin açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ammar Kızılçınar

Dünya Sağlık Örgütü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, çocuk felci de dahil olmak üzere Gazze'deki potansiyel bulaşıcı hastalık salgını konusunda ciddi endişelerini dile getirdi.

MSF, başta Gazze Şeridi içinde tedavi edilemeyen hastalar olmak üzere hastaların mümkün olan tüm yollardan güvenli geçişini sağlamak için Gazze dışında çok sayıda tıbbi tahliye koridoru oluşturulması çağrısında bulundu.

İşgal altındaki Filistin topraklarında Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) acil durum programları başkanı Dr. Ayadil Saparbekov, Gazze Şeridi'ne yaptığı son ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, bozuk bir sağlık sistemi, su kıtlığı ve halka açık sokaklardaki kanalizasyonun yanı sıra nüfusun temel sağlık hizmetlerine erişiminin olmaması nedeniyle bunun çeşitli bulaşıcı hastalıklardan ölen insan sayısında artışa neden olduğunu söyledi.

BM insani yardım kuruluşları, kronik su kıtlığı ve atık ve sanitasyonu uygun şekilde yönetme araçlarının eksikliği nedeniyle Gazze Şeridi'nde bulaşıcı hastalıkların yayılma riskinin arttığı konusunda uyardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir