• DOLAR 34.107
  • EURO 37.684
  • ALTIN 2746.517
  • ...
Alarma geçtiler! Yüzlerce asker sınırı geçerek ülkeye girdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kabine toplantısının başındaki konuşmasına dün Ukraynalı güçlerin Rusya'nın Kursk Bölgesi'ndeki sabotaj düzenleme girişimiyle başlayan Putin, "Kiev rejimi, yeni bir büyük provokasyon gerçekleştirdi ve roket de dahil çeşitli silahlarla sivil tesislere, konutlara, ambulanslara ayrım gözetmeksizin ateş açıyor" dedi.

Sputnik'in haberine göre Rus lider, kabine toplantısının ardından Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) yöneticileriyle bir araya gelerek Kursk Bölgesi'nde yaşananlara ilişkin bilgi alacağını kaydetti.

Putin, Başbakan Birinci Yardımcısı Denis Manturov'a Kursk Bölgesi sakinlerine yardım sunulmasıyla ilgili sürecin koordine etmesi için talimat verdiğini ve hükümetten bu konuyla vakit kaybetmeden ilgilenmesini istediğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, dün Ukrayna’dan Kursk Bölgesi'ne bir sabotaj ve keşif grubunun saldırı girişiminde bulunduğunu, Rus ordu birlikleri tarafından bozguna uğratılan grubun kendi topraklarına çekildiğini bildirmişti. Çatışmalarda 260 Ukrayna askeri ile 7'si tank 50 askeri teçhizatın imha edildiği vurgulanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir