• DOLAR 34.107
  • EURO 37.699
  • ALTIN 2746.52
  • ...
Uzmanlar: Ağız ve diş sağlığının korunması için erken teşhis büyük önem taşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Oral diagnozun, ağız, diş ve çevre dokuların incelenmesi ve hastalıkların belirlenmesi süreci olduğunu söyleyen Diş hekimi Bülent Cansabuncu, "Bu süreçte diş hekimleri, hastaların şikayetlerini dinler, detaylı bir ağız muayenesi yapar ve gerekli durumlarda röntgen gibi görüntüleme tekniklerinden yararlanır. Oral diagnoz sayesinde, çürükler, diş eti hastalıkları, ağız kanserleri ve diğer ağız içi sağlık sorunları erken dönemde tespit edilebilir. Bu işbirliği, multidisipliner bir yaklaşımı mümkün kılmakta ve hastalarımızın en iyi şekilde tedavi edilmesini sağlamaktadır." şeklinde konuştu.

"Ağız ve diş sağlığı düzenli kontrol gerektirir"

Oral diagnozun erken müdahale, maliyet tasarrufu ve komplikasyonların önlenmesi yönüyle de büyük önem taşıdığını dile getiren Cansabuncu, "Oral diagnozun önemi konusunda toplumsal farkındalığın artırılması gerekmektedir. Ağız ve diş sağlığının düzenli olarak kontrol edilmesi, olası sağlık sorunlarının erken dönemde tespit edilmesi açısından kritik öneme sahiptir. Bu bağlamda, diş hekimleri ve sağlık kuruluşları, halka yönelik bilgilendirme kampanyaları düzenlemeli ve düzenli diş muayenesinin önemi vurgulanmalıdır. Koruyucu diş hekimliği, diş ve diş eti hastalıklarının önlenmesi için yapılan çalışmaları kapsar. Bu alanda yapılan uygulamalar, ağız hijyeninin sağlanması, düzenli diş hekimi kontrolleri, flor uygulamaları, fissür örtücü tedaviler ve beslenme tavsiyelerini içerir. Koruyucu diş hekimliği, hastalıkların oluşmadan önlenmesini amaçlayarak, bireylerin ağız ve diş sağlığını uzun vadede korumalarına yardımcı olur. Bu, hem hastaların yaşam kalitesini artırır hem de tedavi maliyetlerini düşürür." dedi.

"Diş sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir"

Cansabuncu, "Ağız ve diş sağlığında oral diagnoz, genel sağlığımızın korunmasında ve geliştirilmesinde kilit bir rol oynamaktadır. Uzman hekimler tarafından yapılan konsültasyonlar sayesinde, hastalarımız için en doğru teşhis ve tedavi planlaması yapılmakta ve sağlık sorunlarının önüne geçilmektedir. Herkesin düzenli olarak diş muayenesine gitmesi ve ağız sağlığına özen göstermesi, sağlıklı bir yaşamın temel taşlarından biridir." diye konuştu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir