• DOLAR 32.54
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2454.82
  • ...
Başörtüsünde Kriterlere Bağlı Kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, türbanlı milletvekili konusunda kriterlerinin 1999`da türbanıyla seçilen, ancak TBMM`ye başını açarak giren Antalya Milletvekili Nesrin Ünal olduğunu söyledi.

Bahçeli, Kütahya, Uşak gezisi dönüşünde bir grup gazeteciye çeşitli konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

`LİSTEYE KOYMAM` DEDİM

Akşam Gazetesi Parlamento muhabiri Volkan Yanardağ`ın haberine göre MHP lideri, Nesrin Ünal`ın aday gösterilmesi sürecini şöyle anlattı: `1999 seçimlerinde çok genişletilmiş bir teşkilat yoklaması yaptık. Baktım Antalya`da bir doktor ilk sırayı almış. `Kimdir` diye sordum. Tesettürlü bir hanım. `Hanımefendiyi bulun, en kısa zamanda genel merkezimize gelsinler` dedim. Geldiler. TBMM`de tesettürlü milletvekilinin girişi biraz yasak konumdaydı. `Siz seçilebilir bir konumdasınız. Böyle bir durumda tesettürünüzü açacak mısınız, ısrar eder misiniz? Meclis`e yeni giriş sürecinde partiyi tartışma zeminine sokamam. Onun için evliyseniz beyinize, ailenize, neyiniz varsa ona sorun, öyle karar verin. Eğer Genel Kurul`da açamam diyorsanız sizi listeye koymayacağım. Ama Genel Kurul`a tesettürü çıkartarak gelirim diyorsanız bizim için sakınca yok` dedim.”

Nesrin Ünal`ın “İhtisasımızı yaparken başımı açmak zorunda kaldım ve açtım. Meclis`e hizmet sürecinde de bu görevimi yerine getiririm. Bunun da bir sakıncası yok` dediğini anlatan Bahçeli, aynı dönemde Merve Kavakçı`nın da seçildiğini hatırlatarak şöyle devam etti:

`Hatırlayacak olursak herkes tesettürsüz olarak yemin etti. Bu durumu, Merve Hanım yakinen takip etti. Sonra geldi, girdi gibi o meşhur olaylar oldu. MHP, burada açık, dürüstçe hareket etti. Türbanlı milletvekili için yine aynı şartlarımız geçerli. Bunlar artık Türkiye`nin sorunu olmaktan çıkmalı.”


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir