• DOLAR 34.035
  • EURO 37.922
  • ALTIN 2826.631
  • ...
"Yaz kurslarından sonra da camilere bekliyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1 Temmuz'da başlayan ve 7 hafta sürecek kurslarda temel dini bilgiler, abdest, namaz ve Kur'an-ı Kerim öğrenme gibi birçok bilgi edinen çocuklar, camilerde vakit geçirmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

"O'nun güzel ahlakını çocuklara öğretmeye çalışıyoruz"

Mehmet Şaşmaz

15 Ağustos'ta sona erecek kuşlar hakkında değerlendirmede bulunan İmam Hatip Camii İmamı Mehmet Şaşmaz, "1 Temmuz'da başlayan Yaz Kur'an kurslarımız15 Ağustos'ta  bitecek. Bu yedi hafta içerisinde buraya kendi gönülleriyle gelen bu yavrularımıza elimizden geldiği kadar Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye çalışıyoruz. Hazreti Peygamber Efendimizin hayatını, O'nun güzel ahlakını çocuklara öğretmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda kedimiz de örnek olmaya çalışıyoruz. Çeşitli etikliklerle çocukların bu yaz tatilini güzel geçirmeleri konusunda gayret gösteriyoruz. Bu manada Diyanet İşleri Başkalığımız gerçekten çok güzel projeler yaptılar. Önümüzdeki hafta Kur'an kurlarımız resmi olarak bitiyor. Ancak çocuklara Kur'an kurslarına, camiye devam etmelerini, namaz vakitlerine devam etmelerini, namazlardan sonra derslerini yine almalarını öğütlüyoruz. Çeşitli etkinliklerimiz var. Yarın kısmet  olursa yüzmeye götüreceğiz çocukları. Cami içinde küçükte olsa oyunlar oynatıp, hediyeler vererek eğlendiriyoruz. Cami cemaatimizde camiye gelen çocukları görünce seviniyorlar. Bu manada büyüklerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

"Çocuklarımızın başlarını okşayalım"

Camiye gelen çocuklara hoşgörü gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Şaşmaz, "Camiye  gelen cemaatimizden bir ricamız var:  Bunların çocuk olduklarını unutmayalım. Ufak tefek hatalarını hoş görmelerini, onların başlarını okşamalarını ve bu şekilde o çocukları camiye cemaate kazandırmalarını rica ediyoruz. Büyüklerimize de bu manada büyük işler düşüyor." ifadelerini kullandı.

"Çeşitli oyunlarla eğleniyoruz"

Muhammed Yusuf Memi

Yaz Kur'an kurslarında eğlendiklerini dile getiren Muhammed Yusuf Memi, "Okullar tatil olur olmaz Kur'an kursuna geldik. Burada oyunlar oynuyoruz, Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendim. Hocalarımız bize ders veriyorlar. Bizimle oyunlar oynuyorlar. Abdest almayı, namaz kılmayı öğrendik. Burada birçok şey öğrendik. Bazen film izleyip, bazen çeşitli oyunlarla eğleniyoruz." ifadelerini kullandı.

"Dinimizi öğrendik"

Mahmut Şaşmaz

Camide kendilerine ahlaki değerlerin öğretildiğine değinen Mahmut Şaşmaz, "Kur'an kurslarına geldik burada Şaban Hoca ve Mehmet Hoca bizlere dinimizi, ahlaki değerleri bizlere öğrettiler. Oyunlar oynuyoruz, ilahiler söylüyoruz. Çizgi film izliyoruz. Bizlere dondurma ikramında bulundular." şeklinde konuştu.

"Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik"

Hüseyin Yılboğa

Camiye gelmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Hüseyin Yılboğa, "Yaz kurslarında Kur'an-ı Kerim öğrendim. Hocalarımız bizlere çeşitli etkinlikler düzenliyor. İlahiler söylüyoruz, oyunlar oynuyoruz. Hocalarımız bize ikramlarda bulunuyor. Abdest almayı, namaz kılmayı öğrendim. Peygamber Efendimizin hayatını öğrendim." dedi.

"Namaz kılmayı öğrendik"

Muhammed Ali Demir

Bu yaz Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini dile getiren çocuklardan Muhammed Ali Demir, "Bu yaz Kur'an-ı Kerim öğrendim. Namaz kılmayı öğrendim. Her Cuma günü hocalarımız bize kahvaltı yaptırıyor. Çeşitli etkinlik ve oyunlarla eğleniyoruz. Çok güzel geçiyor. Sofra adabını öğrendik. Peygamber Efendimizin hayatını, abdest almayı, namaz kılmayı öğrendik." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir