• DOLAR 34.101
  • EURO 37.677
  • ALTIN 2746.894
  • ...
Somali'de peçe yasağı: Yüzlerce kadının peçesi yakıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Fransız haber ajansı AFP'ye göre, güneyde bulunan Jubaland eyaletindeki yetkililer, 2021 yılında güvenlik bahanesiyle Kismayo'da yüz peçelerine yasak getirdi ancak karar sıkı bir şekilde uygulanmadı.

Cuma günü başkent Mogadişu'da gerçekleştirilen ve 37 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından peçe yasağının tekrar gündeme getirildiği belirtildi.

Kismayo Polis Komiseri Versemi Ahmed, "Polis, yasak kararını ihlal ederek yüzlerini kapatan yüzlerce kadının peçesini çıkarttırdı" dedi.

Ahmed, polisin 31 Temmuz'da Kismayo'nun farklı mahallelerinde operasyona başladığını ve peçe takan kadınlara ceza kesilmesi ve gözaltına alınması talimatı aldıklarını söyledi.

Ahmed "bunun güvenlik nedeniyle yapıldığını çünkü eş-Şebab unsurlarının saldırı düzenlemek üzere kendilerini gizlemek için peçeyi kullanabileceğine dair korkular olduğunu" öne sürdü.

Görgü tanıkları "Polis yüzleri kapalı bazı kadınları durdurdu ve peçelerini çıkarttırdı. Ayrıca çarşıda satılan bazı peçeleri topladı ve herkesin içinde yaktı." dedi.

Yetkililer güvenlik bahanesiyle güneydeki Baydabo ve Dollo kentlerinde de peçeyi yasakladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir