• DOLAR 34.104
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2747.228
  • ...

Siyonist işgal rejiminin Filistinli Müslümanlara yönelik soykırımı artarak devam ederken siyonistlere ve onların destekçilerine ait firmaların ürünlerine yönelik boykotta her geçen gün genişliyor.

Konuyla ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Hak Sanayici ve İşadamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şube Başkanı Cemal Çetiz, boykotun önemine dikkat çekti.

Siyonist işgal rejiminin 10 ayı aşkın bir süredir Filistinli Müslümanlara her türlü zulmü ve vahşeti reva gördüğünü belirten Çetiz, resmi rakamlara göre 40 binin üzerinde şehit olduğunu ancak bu sayının gerçekte 100 binin üzerinde olduğundan bahsedildiğini aktardı.

Gazze'de yapılan soykırımdan dolayı 100 binlerce insanın yerinden edildiğine dikkat çeken Çetiz, Gazze'de güvenli hiçbir yerin kalmadığını, her yerin talan edildiğini vurguladı.

Filistinli Müslümanların bombalar altında nereye gideceklerini bilemez durumda olduklarını ifade eden Çetiz, tüm dünyanın Gazze'deki vahşeti, acı dramı sadece izlemekle kaldığını, hiçbir şey yapmadığını kaydetti.

"Boykota önem vermeliyiz"

Gazze'de yaşanan duruma karşı devletlerin üzerine düşen ve yapmaları gereken şeylerin olduğunu belirten Çetiz, "Halk olarak da maddi ve manevi elimizden ne geliyorsa yapmamız lazım. Bunun yanında tüccar ve esnaflar olarak boykota önem vermemiz lazım. Boykot ürünlerini almama konusunda kararlı davranırsak ve gerçek anlamda aramıza mesafe koyarsak ve diğer insanlara da tavsiye edersek inanın siyonist şebeke çökecektir." dedi.

"Onlardan aldığımız ürünlerle bizi vuruyorlar"

Siyonist işgal rejiminin bel kemiğinin ekonomi olduğuna işaret eden Çetiz, "Bizim sırtımızdan geçinip kardeşlerimize kurşun ve füze atıyorlar. Bizi, bizim onlardan aldığımız ürünlerden elde ettikleri paralarla katlediyorlar. Buradan tüm kardeşlerimize sesleniyoruz; Allah rızası için boykota devam edin ve gevşemeyin. Bu ürünü alırsak ne olur demeyin. Alınmayan her ürün için siyonist şebeke çökecektir ve yara alacaktır. Bunun bilincinde olalım ve bilinçli alışveriş yapalım." diye konuştu.

"Yerli ürünlere ağırlık verelim"

İşgal rejiminin sonunun boykotla geleceğinin unutulmaması gerektiğini ifade eden Çetiz, şöyle devam etti:

"Satıcı esnaf kardeşlerimiz de israil mallarını satmasınlar, illa satmak sorunda kalacaklarsa da o ürünleri arka raflara alsınlar ve yerli ürünleri ön tarafa alsınlar. Üretici kardeşlerimiz de ürün kalitelerini artırsınlar. Sırf daha fazla kazanayım mantığıyla değil, siyonist şebekenin yıllardır kaliteli ürün yaparak piyasayı ele geçirdikleri biliniyor. Bundan dolayı yerli firmalarımız da daha iyisini yapıp piyasayı kendi eline alabilirler. Bunu yaparken de fiyatta indirim yapmalıdırlar ki vatandaş uygun fiyata yerli ürünlerle tanışsın. Şayet hep beraber boykot ürünlerine önem verirsek ve boykota destek verirsek, inşallah siyonist şebekenin sonu yakındır ve hepimiz öyle görüyoruz." (İLKHA)