• DOLAR 34.035
  • EURO 37.937
  • ALTIN 2825.4
  • ...
ABD tetikte! Kasım Sülaymani suikastine misilleme hazırlığı! Hedef ABD'li yetkililer
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   ABD Adalet Bakanı Merrick Garland yaptığı açıklamada, “Adalet Bakanlığı, İranlı General Süleymani'nin öldürülmesine misilleme olarak İran'ın ABD yetkililerine yönelik girişimlerine karşı koymak için yıllardır yorulmadan çalışıyor” ifadesini kullandı.

Açıklamada, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray ve Brooklyn, New York Federal Savcısı Brion Pace'in İran'la bağlantılı Pakistan vatandaşı Asif Merchant'ın tutuklandığını ve ‘kiralık katiller aracılığı ile kasten cinayete teşebbüsle’ suçlandığını bildirdiklerini aktardı.

İddiaya göre Merchant 12 Temmuz'da, planını gerçekleştirmek üzere kiralamaya çalıştığı profesyonel suikastçılar olduklarını söyleyen FBI ajanları tarafından tutuklandı.

Açıklamada Savcı Pace'in, yurtdışında başkaları için çalışan Merchant'ın ABD topraklarında ABD hükümet yetkililerini öldürmeyi planladığından şüphelenildiğini söylediği aktarıldı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç yaptığı açıklamada, hükümetin Washington ile temas halinde olduğunu ve özellikle ‘ilgili kişinin geçmişi hakkında daha fazla ayrıntı beklediğini’ belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir