• DOLAR 34.091
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2747.887
  • ...
ABD'den Türkiye'ye tehdit: Sonuçlarına katlanırsınız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   FT söz konusu ABD yapımı ekipmanların Rusya ordusunun Ukrayna'da sürdürdüğü saldırı açısından hayati önem taşıdığını öne sürerken ABD'nin Türkiye'den Rusya'ya askeri ürün ihracatını kısıtlaması için daha fazla adım atmasını beklediğini aktardı.

Geçen hafta Ankara ve İstanbul'da Türkiyeli yetkililerle bir araya gelen ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Matthew Axelrod, FT'ye verdiği demeçte Türkiye'nin ABD menşeli çiplerin ve Rusya'nın askeri operasyonları için kritik olan diğer parçaların yasadışı ticaretini durdurması gerektiğini vurguladı.

Axelrod, Türkiye'yi ABD ordusuyla bağlantılı ekipmanların Rusya'ya ihracatını kısıtlamaması halinde bunun sonuçlarıma katlanacağı konusunda uyardıklarını söyledi.

Amerikan askeri teknolojisinin Rusya'ya ihracatını durdurmak için Ankara'nın yardımının gerekli olduğunu kaydeden Axelrod, "Türk makamları ve sanayisinin hızlıca ilerleme kaydettiğini görmemiz gerekiyor, yoksa ihracat denetimlerimizden kaçanlara yaptırım uygulamaktan başka çaremiz kalmayacak" ifadelerini kullandı.

ABD Ticaret Bakanlığı halihazırda 18 Türk şirketini Rusya'yla ticari ilişkileri nedeniyle yaptırım listesine dahil ederken Axelrod, önemli bir ilerleme kaydedilmediği takdirde daha fazla şirketin eklenebileceğini belirtti.

FT'nin haberinde, "ABD, Türkiye'nin Rus füzeleri ve insansız hava araçlarında kullanıldığı öne sürülen işlemciler, hafıza kartları ve amplifikatörler gibi Batı yapımı elektronik cihazların için önemli bir ihracat kanalı haline gelmesinden özellikle endişe duyuyor" ifadelerine de yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir