• DOLAR 34.094
  • EURO 38.094
  • ALTIN 2839.35
  • ...
İşgal rejiminin teklifini reddettiler iddiası: Ürdün, Katar, Suud...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   The Times of Israel'in haberine göre Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan, savaştan sonra Gazze'deki barışı koruma gücüne katkıda bulunma taleplerini reddetti. Konuya yakın bir Arap yetkili ve  bir kaynak söz konusu açıklamayı yaptı. 

Arap yetkili, gönderilen birliklerin "İsrail'i Filistinlilerden korumak" amacıyla gönderildiğini belirterek, Amman, Doha ve Riyad'ın, ABD'nin savaştan sonra Gazze'nin güvenliğini sağlamak için yürüttüğü çabalara karşı çıkmasının nedenini açıkladı.

Haziran ayında The Times of Israel'e konuşan üç yetkili, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bu çabaya katılmaya istekli olduklarını ifade etmişti. 

Bunu kamuoyuna açıklayan üst düzey bir Emirlik yetkilisi, geçen ay Financial Times'da bir makale  kaleme aldı ve Gazze'de "insani krize yanıt verecek, kanun ve düzeni sağlayacak, yönetim için temel oluşturacak ve Gazze ile işgal altındaki Batı Şeria'yı tek ve meşru bir Filistin Yönetimi altında yeniden birleştirmenin yolunu açacak" "geçici bir uluslararası misyon" kurulması çağrısında bulunmuştu. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir