• DOLAR 34.035
  • EURO 37.922
  • ALTIN 2826.631
  • ...
İran nasıl misilleme yapacak? 2 aşamalı saldırı planı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-  İşgal rejimine  karşı misilleme yapması beklenen ve bu misillemede bölgede desteklediği güçleri de  kullanacağı tahmin edilen İran’dan henüz beklenen hareket gelmedi.

Axios’un 3 ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberlerine göre ABD Başkanı Joe Biden’ın ulusal güvenlik ekibi, Biden ve yarımcısı Kamala Harris’e İran ve Hizbullah’ın işgal rejimine  karşı misilleme saldırısını ne zaman başlatacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Ulusal güvenlik ekibi ayrıca “ABD istihbaratının Hizbullah’tan, İran’dan ve İran destekli gruplardan gelecek 2 saldırı dalgasını içeren bir senaryonun gerçekleşmesinin beklediğini” ifade etti. Yetkililer, ilk önce kimin saldıracağının ve nasıl bir saldırı gerçekleştireceklerinin henüz belli olmadığını ifade etti. ABD’li bir yetkili, istihbaratın İran ve Hizbullah’ın misilleme saldırı üzerinde hala çalıştığını ve her ikisinin de tam olarak ne yapmak istediklerine karar vermediklerini gösterdiğini söyledi. Yemen’deki Ensarullah da işgal rejimine yönelik büyük saldırı planladıklarını duyurdu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir