• DOLAR 34.095
  • EURO 37.648
  • ALTIN 2746.275
  • ...
İşgalcilerin sözde yetkilileri yargılanabilir!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HİLAL HİKMET YEŞİLBUDAK

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Filistin, siyonistlerin sözde başbakanı Netanyahu ve işgalci Gallant hakkında "yakalama kararı" çıkartılması talebini değerlendiren UCM'nin ilgili ön inceleme dairesine beyanını sundu.

Filistin'in sunduğu beyanda, UCM'nin Filistin topraklarında suç işleyen siyonist israilli yetkililer hakkında yargı yetkisine sahip olduğu vurgulandı.

UCM'yi siyasallaştırmaya veya yasal yargı yetkisini baltalamaya yönelik girişimlerin Filistin halkını adaletten mahrum bırakacağına dikkati çekilen beyanda, UCM'den bu tür girişimleri kesin bir şekilde reddetmesi talep edildi.

 "Bazı uluslararası çevreler UCM'nin işleyişini engellemeye çalıştı"

Filistin Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kuruluşların İşlerinden Sorumlu Müsteşarı Ömer Avadullah, Filistin TV'ye yaptığı açıklamada, "Bazı uluslararası çevreler, İsrailli suçluların uluslararası adalete teslim edilmesinde belirleyici an geldiğinde, mahkemenin yargı yetkisine sahip olmadığını iddia ederek mahkemenin işleyişini engellemeye çalıştı." dedi.

İngiltere'nin, bebek katili Netanyahu ve işgalci Gallant hakkında UCM'den yakalama kararı çıkarılmasına ilişkin yaptığı ve daha sonra geri çektiği itiraza değinen Avadullah, bu sebeple UCM'nin siyonist israil vatandaşları hakkında yargı yetkisi kullanıp kullanamayacağı konusunda çok sayıda devlet ve uluslararası kuruluştan beyan istediğini hatırlattı.

Avadullah, Filistin'in sunduğu beyanla "UCM'nin maruz kaldığı şantaj kampanyaları gölgesinde mahkemenin İsrailliler hakkındaki yargı yetkisini vurgulamak istediğini" anlattı.

Filistin'in beyanına ilişkin Avadullah, Filistin'in, siyonist israilli savaş suçlularını kendi yargı sistemiyle hakim karşısına çıkartamadığı ve diğer ülkelerin de böyle bir alan açmadığı için UCM'nin bu yetkisinin bulunduğunun altını çizdi.

Avadullah, bazı ülkelerin engellemesi sebebiyle UCM'nin siyonist katil Netanyahu ve Gallant hakkında uluslararası yakalama kararını geç de olsa çıkarmasını umduğunu ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir