• DOLAR 34.035
  • EURO 37.922
  • ALTIN 2826.631
  • ...
ECOWAS Nijerya'daki protestolara son verilmesi çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ECOWAS'ın X'te yayınlanan bir açıklamasında, "ECOWAS Komisyonu Nijerya'daki sivil protestoları yakından izliyor ve şiddet, protestocu ölümleri ve yağmalardan derin üzüntü duyuyor." denildi.

Açıklamada, "Nijerya hükümeti ve halkıyla dayanışmamızı yeniden teyit ederek kurbanların ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Tüm paydaşları, Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu'nun tüm kaygıları çözmek, Nijerya'da ve bir bütün olarak ECOWAS'ta barışı ve güvenliği korumak amacıyla kapsayıcı bir diyalog başlatma çağrısına kulak vermeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Nijerya'da 1 Ağustos'tan bu yana huzursuzluk sürüyor; katılımcılar, yaklaşan kıtlık, hızlanan enflasyon ve gıda fiyatlarındaki keskin artışlar karşısında yetkililerin kararlı adımlar atmasını talep ediyor.

4 Ağustos'ta Başkan Tinubu, protestocuları diyaloga davet ederek ekonomik durumu normalleştirme sözü verdi. Ancak göstericilerin çoğu onun iddialarını ikna edici bulmadı ve mücadeleyi sürdürme kararlılıklarını açıkladı.

Mevcut protestolar sıklıkla polise saldırılarla ve vandallıkla sonuçlanıyor. Muhalefet ise polisi göstericilere karşı silah kullanmakla suçluyor. Polis bu suçlamaları reddediyor ve ayaklanmalara katılmaktan dolayı yalnızca bin kadar kişinin gözaltına alındığını ileri sürüyor.

Mayıs 2023'te seçilen Tinubu, fiyatların yükseldiği ve ülkenin para birimi nairanın değer kaybettiği bir ekonomik reform programı başlattı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir