• DOLAR 34.096
  • EURO 37.671
  • ALTIN 2746.42
  • ...
Hamas'ın yeni lideri belli oldu! İşgalcilerin korkulu rüyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET BOZDAŞ -  

HAMAS, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, "HAMAS, şehit lider İsmail Heniyye'nin yerine, hareketin Siyasi Büro Başkanlığına Komutan Yahya SinVar'ın seçildiğini duyurur." dedi.

Daha önce HAMAS, İsmail Heniyye'ye yönelik alçak bir suikastın ardından hareketin başkanını seçmek için liderlik ve Şura kurumlarında geniş bir istişare sürecinin başladığını duyurmuştu.

Hareketin tüzüğüne göre, aralarında hareketin Merkezi Siyasi Bürosu üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 üyeden oluşan Merkez Şura Konseyi üyeleri hareketin başkanını seçiyor.

HAMAS, Heniyye'nin halefini seçmek için Katar'da istişarelerde bulunuyordu.

Yahya Sinvar, Mart 2021'de hareketin Gazze liderliğine getirilmiş ve o zamandan bugüne bu görevi yürütüyordu.

İzzedin El Kassam Tugayları'nın kurucuları arasında bulunan Sinvar,  1962'de Gazze’deki Han Yunus mülteci kampında doğdu.

Sinvar, 2011 yılında Gazze'de esir olarak yakalanan bir işgal askeri karşılığında siyonist zindanlarından özgürlüğe kavuşan 1.027 Filistinliden biriydi.

Serbest bırakıldıktan sonra Gazze Şehri'nde düzenlenen bir mitingde konuşan Sinvar, "Direnişe, kalan tutukluları serbest bırakma sözü vermeye çağırıyorum. Bunun derhal pratik bir plana dönüşmesi gerekiyor." ifadeleriyle dikkat çekmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir