• DOLAR 34.061
  • EURO 37.92
  • ALTIN 2795.219
  • ...
Katledilen gazeteciler için işgal rejimi hesap vermeli!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

Birleşmiş Milletler'in (BM) fikir ve ifade özgürlüğü konularındaki raportörü Irene Khan, Gazze'de geçen hafta Al Jazeera televizyonu muhabiri İsmail el-Gul ile kameraman Rami er-Rifi'nin katledilmesini kınayarak, şehit edilen gazeteciler için işgal rejimin hesap vermesi çağrısında bulundu.

Khan, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'in Gazze'de iki gazeteciyi kasıtlı olarak hedef almasını şiddetle kınıyorum. Bu olay, Gazze'deki savaşta öldürülen muhabir ve medya çalışanlarının zaten korkunç olan sayısına ekleniyor." ifadelerini kullandı.

İşgal ordusunun, "gazetecileri öldürmek için hiçbir maddi kanıt olmadan suçlamalarda bulunuyor" gibi göründüğüne işaret eden Khan, bunun da uluslararası insancıl hukuka tamamen aykırı olduğunun altını çizdi.

Khan, Gazze'de öldürülen gazeteciler için işgal rejimin hesap vermesi yönünde çağrıda bulundu.

İşgal rejimin daha önceki hesap vermesi çağrılarını dikkate almadığını da anımsatan Khan, "Uluslararası Ceza Mahkemesini (UCM) Gazze'deki gazetecilerin öldürülmesini bir savaş suçu olarak soruşturmak için hızla harekete geçmeye ve uluslararası toplumu Gazze'deki gazetecilere yönelik suçları soruşturmak için uluslararası mekanizmaların kullanımını acilen değerlendirmeye çağırıyorum." ifadesine yer verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir