• DOLAR 34.041
  • EURO 37.95
  • ALTIN 2824.894
  • ...
İngiltere Başbakanı: Müslüman toplumlara yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fatih Sivi

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, ülkede aşırı sağcı şiddet olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, bu sabah Acil Durum Kabine Toplantısı (COBRA) düzenlediklerinin bilgisini verdi.

COBRA toplantısında bir dizi kararının da alındığını aktaran Starmer, öncelikle uzman kamu görevlilerinden oluşan daimi bir ordu oluşturulacağını ve böylelikle bu tarz olaylarla başa çıkmak için ihtiyaç duyulan yerlerde yeterli memura sahip olacaklarını kaydetti.

Starmer, ikinci olarak yargılama sürecini hızlandıracaklarını kaydederek, halihazırda yüzlerce kişinin gözaltına alındığını ve bazılarının bu sabah mahkemeye çıkarıldığını ifade etti.

Başbakan Starmer, son olarak, ceza hukukunun gerçek hayatta olduğu kadar internette de geçerli olduğu konusunda kesinlikle net olduğunu ve bu yaklaşımın benimsendiğinden de emin olduğunu dile getirdi.

Aşırı sağcıların sokak olayların "protesto değil, tamamen şiddet" olduğunu vurgulayan Starmer, "Camilere ya da Müslüman toplumlara yönelik saldırılara müsamaha göstermeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir