• DOLAR 34.116
  • EURO 38.121
  • ALTIN 2860.224
  • ...
Rusya: Batı Ukrayna çözüm sürecini engelliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, Batı'nın Ukrayna meselesi çözümüne ilişkin süreci engellediğini belirterek, "Batılılar, Rusya'yı uzun bir müzakere sürecine sürükleyebileceklerini ve Moskova'nın savaş alanında zayıflamasına yönelik senaryoyu uygulayabileceklerini düşünüyorlarsa çok yanılıyorlar." dedi.

Şoygu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile başkent Bakü'deki görüşmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakü'deki teması sırasında görüştüğü konular hakkında bilgi veren Şoygu, "görüşmelerde Güney Kafkasya'daki güvenlik durumu, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış anlaşması, Batı'nın bölgedeki süreçlere müdahalesi, Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, İran ve Türkiye'nin katılımıyla 3+3 formatını" ele aldıklarını söyledi.

İran'a dün ziyaret gerçekleştirdiğini anımsatan Şoygu, İran'daki görüşmelerinde Suriye ve Lübnan-işgal kuvvetleri sınırındaki durumu, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin 31 Temmuz'da başkent Tahran'da suikasta uğraması ile ilgili konuları ele aldığını belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir