• DOLAR 34.116
  • EURO 38.102
  • ALTIN 2864.826
  • ...
Hizbullah doğruladı! Üst düzey yetkilinin komutan yeğeni şehit oldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMZA DURMAZ-   İşgal ordusuna ait jetler bu sabah Lübnan'ın güneyindeki Mayfadun kasabasında bir binayı bombardımana tuttu. AFP'ye bilgi veren Lübnanlı yetkililer, saldırıda beş Hizbullah üyesinin şehit olduğunu  söyledi. İşgal  ordusunun resmi açıklamasında, binanın Hizbullah'ın güney komutanlığı tarafından kullanıldığı belirtildi.

Saldırıda şehit edilenlerden birinin Hizbullah’ın Askeri Kuvvetler Komutanı Mustafa Bedreddin'in yeğeni Emin Hasan Bedreddin olduğu açıklandı.  2012’de Suriye’deki Hizbullah birliklerinin komutanlığını üstlenen Mustafa Bedreddin, aynı dönemde Amerika tarafından kara listeye alınmıştı. 

Hava saldırısının hemen ardından işgal rejimi  tarafında sirenler çaldı. Akdeniz kıyısındaki Akka şehri ve birçok yerleşimde sirenlerin çalmasını patlama sesleri izledi. Nehariye yakınlarında bir kamikaze silahlı insansız hava aracının infilak ettiği açıklandı. Görgü tanıkları, Lübnan sınırına kuş uçuşu 35 kilometre mesafedeki kritik liman şehri Hayfa'dan da dumanlar yükseldiğini aktardı. Israel Hayom gazetesi, kamikaze silahlı insansız hava aracının bir askeri üssü vurduğunu yazdı. İHA patlaması sonucu 1 kişi ölürken  19 kişi de yaralandı. 

Hizbullah işgal rejimine  saldırılarına yönelik resmi Telegram hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, işgal rejiminin gasbettiği topraklarda yer alan yasa dışı Avivim yerleşim biriminin uygun silahlarla, Birket Rişe Askeri Üssü'nün de İran yapımı Burkan füzesiyle tam isabet vurulduğu kaydedildi. 

Batı Celile bölgesi, sahil kentleri Akka ve Nehariya'da "düşman hava unsuru" saldırı alarmları çaldı. Bölge sakinleri Akka ve Nehariya kentleri ortasında bir noktanın hedef alındığını ve patlama sesi duyulduğunu aktarırken, Hayfa kentinden dumanlar yükseldiği görüldü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir