• DOLAR 32.593
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2456.414
  • ...
Rabia Meydanı Trafiğe Açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mısır`ın başkenti Kahire`de darbe karşıtı gösterilerin sembolü haline gelen Rabia`tul Adevviyye Meydanı dün trafiğe tamamen açıldı. Açılış Kahire Trafik Müdürü Hasan El Berisi tarafından gerçekleştirildi.

Meydanda trafik ve güvenlik güçlerinin konuşlandırıldığı gözleniyor. Meydana çıkan bazı yolların kapalı olması nedeniyle Tayran, Abbas el Akkad, Yusuf Abbas gibi caddelerde trafik yoğunluğu gözlenmekteydi. Ayrıca askerler de sokağa çıkma yasağını kontrol etmek için Meydan`ın giriş ve çıkışlarını kontrol ediyordu.

Aslında Meydan, bölgeye yapılan müdahaleden kısa bir sure sonra trafiğe kontrollü bir şekilde açılmış ve kavşağa ordu ve polisi simgeleyen bir küçük heykel de yerleştirilmişti.

14 Ağustos`ta Rabia`tul Adeviyye Meydanı`na giren Mısır ordusu ve polisi bölgede büyük bir katliam gerçekleştirmişti. Ülkenin Başbakanı Hazım Biblavi`ye göre ölü sayısı 1000 civarında ancak İslami hareketler Rabia ve Nahda`da baskınları esnasında hayatını kaybedenlerin toplam sayısının 6000`e yaklaştığını belirtiyor. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir