• DOLAR 33.997
  • EURO 37.847
  • ALTIN 2820.797
  • ...
Elon Musk'ın 'iç savaş' yorumu tansiyonu yükseltti! Hükümetten sert tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CAFER SELÇUK

İngiltere'de 3 çocuğun öldürüldüğü bıçaklı saldırı, aşırı sağcıları sokağa döktü. Saldırganın göçmen olduğuna dair bir iddianın yayılmasıyla aşırı sağcılar, göçmenleri hedef aldı. İngiltere'deki yetkililer, saldırganın göçmen olmadığını açıklasalar da protestoların önü alınamadı. 

Ülkede artan olaylar karşısında Elon Musk'ın yorumu ise gündem oldu. Musk, sosyal medya hesabı X'ten ''İç savaş kaçınılmaz'' yorumunu yaptı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer'ın Müslümanları koruduklarını belirttiği mesajına da "Tüm topluluklara saldırılar konusunda endişeli olmanız gerekmiyor mu?" cevabını verdi.

Musk'ın olayları tırmandıracağı düşünülen yorumuna İngiltere Başbakanı Sözcüsü de tepki gösterdi. Sözcü, ''Bu tür yorumlar yanlış. Ülkede gördüğümüz şey örgütlü ve şiddet içeren haydutluk ve bunların sokaklarımızda ve internette yeri yok" dedi. Sözcü, göçmen karşıtı aşırı sağcıların öncülük ettiği protestoların İngilizleri temsil etmediğini belirterek "Başbakanımız Musk'ın bu görüşlerini paylaşmıyor" ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir